Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Έγινε πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο! Δωροδοκία διαβατηρίου από το İşbilen στον Βρετανό Πρίγκιπα

  • από
Έγινε πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο!  Δωροδοκία διαβατηρίου από το İşbilen στον Βρετανό Πρίγκιπα
  Έγινε πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο!  Δωροδοκία διαβατηρίου από το İşbilen στον Βρετανό Πρίγκιπα

Η βασίλισσα της Αγγλίας αφαιρέθηκε από όλους τους στρατιωτικούς τίτλους και τη βασιλική προστασία μετά από κατηγορίες για σεξουαλική κακή συμπεριφορά
II. Το όνομα του μεσαίου γιου της Ελισάβετ, πρίγκιπας Άντριου (62), ήρθε στο προσκήνιο αυτή τη φορά στην υπόθεση απάτης που κατέθεσε ο Nebahat Evyap İşbilen στο Λονδίνο. Η μήνυση που κατέθεσε η Nebahat İşbilen, η οποία ζει στο Λονδίνο και είναι σύζυγος του πρώην βουλευτή İlhan İşbilen, που είναι φυλακισμένος για την FETÖ, έγινε πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας «The Daily Telegraph».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 2019, ο τραπεζίτης Selman έγινε Τούρκος μεσάζων για να αποκτήσει βρετανικό διαβατήριο για τον Nebahat İşbilen και ο Τούρκος μετέφερε 750 χιλιάδες λίρες (14,4 εκατομμύρια TL) στον πρίγκιπα Andrew για να τον υποστηρίξει στην επίτευξη αυτού του στόχου, ένα είδος δωροδοκίας. . Η Nebahat İşbilen, η οποία άρχισε να ζει στην Αγγλία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της FETÖ στις 15 Ιουλίου 2016, ισχυρίστηκε ότι εξαπατήθηκε από τον Selman Türk, έναν πρώην τραπεζίτη με έδρα το Λονδίνο, στον οποίο εμπιστεύτηκε την περιουσία της 87 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο İşbilen αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Andrew πληρωνόταν από τον Selman Türk, τον οποίο κατηγόρησε για εξαπάτηση, λόγω της αγωγής του. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Άντριου επέστρεψε τις 750 χιλιάδες λίρες που είχε λάβει σε δόσεις. Τούρκος του Πρίγκηπα προς Αγ. Αναφέρεται ότι έλαβε την πρώτη του πληρωμή μετά την απονομή του βραβείου στο James Palace. Υποστηρίχθηκε επίσης ότι στην πρώην σύζυγο του Άντριου, Σάρα Φέργκιουσον, εστάλησαν 225 χιλιάδες λίρες από λογαριασμό τρίτου, στον οποίο έγινε πληρωμή 350 χιλιάδων λιρών σε σχέση με τον Τούρκο.

Θεωρείται ότι ο πρίγκιπας έλαβε συνολικά 1 εκατομμύριο λίρες από το İşbilen μέσω του Τούρκου. Οι πληρωμές που έγιναν στον πρίγκιπα αποκαλύφθηκαν όταν η İşbilen υπέβαλε μήνυση στην Αγγλία, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι υπεξαίρεσαν 50 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της. Ενώ το Στέμμα δεν έκανε δήλωση, ο δικηγόρος του İşbilen, Jonathan Tickner, είπε: “Το Isbilen έπεσε θύμα οικονομικών καταχρήσεων από τον Selman Turk, τον οποίο εμπιστευόταν να τη βοηθήσει. τα λεφτά της». Ένας εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Σάρα Φέργκιουσον δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό. Από την άλλη, αναφέρεται ότι ο Selman Türk είναι συγγενής του δραπέτη μέλους της FETO Adil Öksüz.

Καταδικάστηκε σε επιβαρυντική ισόβια κάθειρξη

Ο ισχυρισμός για απάτη που συγκλόνισε το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον πρίγκιπα Andrew και τη σύζυγό του Nebahat İşbilen, έφερε στην ημερήσια διάταξη για άλλη μια φορά τον İlhan İşbilen, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη φυλακή Sincan, στο πλαίσιο της επιβαρυντικής ισόβιας κάθειρξης που έλαβε από την υπόθεση στέγης FETÖ. . Ο İlhan İşbilen εξελέγη βουλευτής από το AK Party στις γενικές εκλογές του 2011 και εισήλθε στο κοινοβούλιο. Ενώ άλλα ονόματα που σχετίζονται με το FETÖ παραιτήθηκαν από το κόμμα μετά τη διαδικασία της 17/25 Δεκεμβρίου, η İşbilen έκανε δήλωση προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δεν υπέβαλε την επιστολή παραίτησής της. Στη συνέχεια, η διοίκηση του AK Κόμματος έστειλε τον İşbilen σε πειθαρχία με αίτημα αποβολής τον Φεβρουάριο του 2014. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραπομπής στο κοινό, η İşbilen μετέφερε την επιστολή παραίτησής της στο κόμμα. Η İşbelen, η οποία τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της παράλληλης οικοδομικής έρευνας τον Δεκέμβριο του 2015, συνελήφθη από το δικαστήριο στο οποίο προσήχθη για το αδίκημα της «εκτέλεσης τρομοκρατικής οργάνωσης».

θήκη οροφής

Ο İşbilen δικάστηκε στην υπόθεση-ομπρέλα της Τρομοκρατικής Οργάνωσης Φετουλάχ/Δομής Παράλληλου Κράτους (FETÖ/PDY), το κατηγορητήριο της οποίας στάλθηκε στο δικαστήριο την προηγούμενη ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, και με την απόφαση του 4ου Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου της Άγκυρας στην Ιούνιος 2018, «απόπειρα παραβίασης του Συντάγματος» Καταδικάστηκε σε «επιβαρυντική ισόβια κάθειρξη» για το αδίκημα. Ο İşbilen καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση 17 ετών και 4 μηνών και διοικητικό πρόστιμο 80.000 TL με τις κατηγορίες για «ξέπλυμα προϊόντων εγκλήματος» και «απάτη με εκμετάλλευση θρησκευτικών πεποιθήσεων και συναισθημάτων». Η ποινή του İşbilen επικυρώθηκε από το 20ο Ποινικό Τμήμα του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Άγκυρας τον Νοέμβριο του 2020. Γεννημένος την 1η Απριλίου 1946 στην Edirne Uzunköprü, ο İşbilen εργάστηκε για το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Akyazılı, την εφημερίδα Zaman και την τηλεόραση Samanyolu πριν μπει στην πολιτική. Διετέλεσε ελεγκτής της Asya Finans Ortaklığı και της Τράπεζας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Türkter Shipyard.

Το ίδρυμα του Καρόλου κατηγορήθηκε επίσης για δωροδοκία

Υποστηρίχθηκε ότι το ίδρυμα του Βρετανού διαδόχου Πρίγκιπα Καρόλου (73), του μεγαλύτερου αδελφού του πρίγκιπα Ανδρέα, έλαβε επίσης δωρεές από Σαουδάραβα επιχειρηματία με αντάλλαγμα τίτλο τιμής και βρετανική υπηκοότητα. Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Μάικλ Φόσετ, πρώην βοηθός του πρίγκιπα Κάρολου, παραιτήθηκε από τη θέση του μετά το περιστατικό, ενώ η έρευνα για το ίδρυμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek