Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Έκανε αίτηση να πεθάνει σε ηλικία 31 ετών! Προσκολλημένοι στη ζωή με την υποστήριξη εκατοντάδων ανθρώπων

  • από
Έκανε αίτηση να πεθάνει σε ηλικία 31 ετών!  Προσκολλημένοι στη ζωή με την υποστήριξη εκατοντάδων ανθρώπων
Έκανε αίτηση να πεθάνει σε ηλικία 31 ετών!  Προσκολλημένοι στη ζωή με την υποστήριξη εκατοντάδων ανθρώπων

Η πολλαπλή χημική ευαισθησία (MCS) είναι μια χρόνια ασθένεια κατά την οποία το σώμα ενός ατόμου αντιδρά όταν εκτίθεται σε χαμηλές δόσεις χημικών ουσιών. Αυτό το σύνδρομο επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες και προκαλείται από χημικές ουσίες όπως τα αρώματα και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Αν και λίγα είναι γνωστά για την ασθένεια, η οποία προκαλεί άγχος, φτέρνισμα και ακόμη και επιληπτικές κρίσεις σε χιλιάδες ανθρώπους, οι γιατροί που διαγιγνώσκουν το σύνδρομο λένε ότι αυτή η ασθένεια πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τουλάχιστον 700 χιλιάδες άνθρωποι στον Καναδά έχουν σοβαρή ευαισθησία στα χημικά. Τόσο πολύ που αυτή η διαταραχή καταχωρείται επίσης ως αναγνωρισμένη αναπηρία σύμφωνα με τον Καναδικό Νόμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η 31χρονη γυναίκα που ζούσε στο Τορόντο του Καναδά, η οποία δεν ήθελε να μοιραστεί το όνομά της και ήθελε να τη λένε Ντενίζ, είχε παράλυση νωτιαίου μυελού και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Το διαμέρισμα της Ντενίζ είχε ένα περιβάλλον που περιείχε έντονα χημικά αέρια, οπότε πήγε στο γιατρό όταν δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Οι γιατροί του διέγνωσαν Πολλαπλή Χημική Ευαισθησία (MCS), η οποία προκαλεί εξάνθημα, δυσκολία στην αναπνοή και πονοκεφάλους που δεν αναβοσβήνουν.

Τα άτομα που είναι ευαίσθητα στις χημικές ουσίες μπορούν εύκολα να επιστρέψουν στην υγιή ζωή τους εάν παρέχεται κατάλληλο περιβάλλον. Η έρευνα δείχνει ότι όσοι έχουν πολλαπλές χημικές ευαισθησίες συχνά αναρρώνουν σε περιβάλλοντα απαλλαγμένα από αυτές τις χημικές ουσίες.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τα έσοδα της Ντενίζ δεν ήταν αρκετά για να συντηρήσουν τη ζωή της. Η βοήθεια που παρείχε το κράτος δεν κάλυπτε καν τη θεραπεία του. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να ζήσει σε ένα σπίτι μακριά από τα χημικά που τον κατέστρεφαν, αλλά ούτε αυτό ήταν δυνατό. Μετά από λίγη ώρα, η παράλυτη που πονούσε ακόμα και όταν ανέπνεε, πήρε την απόφαση της ζωής της.

Η Ντενίζ, της οποίας η απόφαση είχε μεγάλο αντίκτυπο στη συνέχεια, είπε στο CTV News ότι πέρασε μήνες για να ζήσει σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον, αλλά οι αιτήσεις της ήταν ασαφείς και έκανε αίτηση στο «Medical Assistance in Dying (MAID)», δηλαδή «θάνατος με ιατρική βοήθεια βοήθεια», ως έσχατη λύση. D., ιατρικός διευθυντής της Περιβαλλοντικής Κλινικής Υγείας στο Νοσοκομείο Women’s College στο Τορόντο. Η Riina Bray, από την άλλη πλευρά, είπε ότι η «ανίατη ταλαιπωρία» που την οδήγησε στον ιατρικά υποβοηθούμενο θάνατο ήταν στην πραγματικότητα διορθωμένη. Ωστόσο, η Ντενίζ ήταν αποφασισμένη να φέρει τον θάνατό της με ιατρική βοήθεια και το αίτημά της ήταν ευνοϊκό.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΑΝΑ;

Ο θάνατος με ιατρική βοήθεια φέρνει στο νου την ευθανασία. Αλλά αυτές οι δύο μέθοδοι δεν είναι ουσιαστικά ίδιες. Ενώ η ευθανασία ορίζεται ως η σκόπιμη πράξη χορήγησης του φαρμάκου από άλλο άτομο, ο θάνατος από ιατρική βοήθεια ορίζεται ως η ικανότητα του ασθενούς να παίρνει το φάρμακο ο ίδιος και επομένως πάντα υπό έλεγχο.

ΕΠΙΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ

Ο αγώνας της νεαρής ακούστηκε σε λίγη ώρα. Μετά από μια συνέντευξη που έδωσε, υπήρξε μια τεράστια έκρηξη υποστήριξης χάρη στις προσπάθειες εκείνων που δεν μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι στις εμπειρίες της Ντενίζ. Η εταιρεία δωρεών, GoFundMe, ξεκίνησε επίσης μια φιλανθρωπική εκστρατεία, συγκεντρώνοντας γρήγορα περισσότερα από 65.000 $ από χίλιους ανθρώπους. Η Ντενίζ, που κρατούσε ξανά τη ζωή χάρη στις δωρεές ενώ επρόκειτο να αποχαιρετήσει τη ζωή, κράτησε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μακριά από τα χημικά που την αρρώστησαν με τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στη Milliyet, οι υποστηρικτές της Ντενίζ ζήτησαν μια πιο λεπτομερή έρευνα για το γιατί εγκρίθηκε η επιθυμία θανάτου της με ιατρική βοήθεια, ενώ θα μπορούσε να της παρασχεθεί ένα καταφύγιο που δεν θα επιδείνωνε τα συμπτώματά της. “Κατά την αξιολόγηση, ελάχιστη εστίαση δόθηκε σε αυτά που είχα, σε αυτά που χρειαζόμουν για να πετύχω μια φυσιολογική ζωή. Δεν προσφέρθηκε τίποτα όσον αφορά την υποστήριξη”, είπε η νεαρή γυναίκα.

Ένας από τους υποστηρικτές της Denise, ο Prof. «Ζητούμε να διεξαχθεί έρευνα για τους γιατρούς που εφαρμόζουν ακατάλληλα τη νομοθεσία της MAID», δήλωσε ο David Fancy. Το αίτημα της Ντενίζ για θάνατο από ιατρική βοήθεια διακόπηκε αλλά δεν ακυρώθηκε, χάρη στους υποστηρικτές της. Γιατί εξακολουθούν να έχουν ανεξερεύνητους πόνους και αναφέρεται ότι προκαλούνται από άλλα χρόνια προβλήματα υγείας.

Νιώθοντας καλύτερα τώρα, η νεαρή γυναίκα είπε: “Δεν επικεντρώνομαι μόνο στο να επιβιώσω πια. Είμαι πιο ξεκάθαρος στο να βάλω τα πράγματα στη θέση τους διανοητικά για μια πιο βιώσιμη ζωή.” Αναζητώντας ένα μακροχρόνιο σπίτι σε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς χημικά, η Denise ελπίζει να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους με αυτήν την ευαισθησία.

Νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε ανάμεσα σε τρωκτικά στη Σουηδία

Νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε ανάμεσα σε τρωκτικά στη Σουηδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek