Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Έκτακτη είδηση: Η καρέκλα του ταλαντευόταν! Ο Τζόνσον πήρε μια βαθιά ανάσα.

  • από
Έκτακτη είδηση: Η καρέκλα του ταλαντευόταν!  Ο Τζόνσον πήρε μια βαθιά ανάσα.
Έκτακτη είδηση: Η καρέκλα του ταλαντευόταν!  Ο Τζόνσον πήρε μια βαθιά ανάσα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποβλήθηκε σε ψήφο δυσπιστίας από το Συντηρητικό Κόμμα, του οποίου είναι ηγέτης σήμερα, λόγω των σκανδάλων που ονομάζονται «Partygate», για παραβίαση των κανόνων στη χώρα κατά τη διάρκεια των περιορισμών Covid-19. Αφού 54 νομοθέτες του Συντηρητικού Κόμματος ζήτησαν ψηφοφορία στην επιτροπή, ο Τζόνσον κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης με 211 ψήφους έναντι 148 κατά στην ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο Sir Graham Brady περίπου 1 ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας, οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Τζόνσον στην εξουσία αποτελούσαν την πλειοψηφία με ποσοστό 58%. Ο Τζόνσον, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με βουλευτές λίγο πριν από την ψηφοφορία, θα έπρεπε να παραιτηθεί εάν δεν είχε κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Τον υποστηρίζω 100%»

Σε δήλωση μετά την ψηφοφορία, η υπουργός Εξωτερικών Liz Truss δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και είπε: “Χαίρεστε που οι συνάδελφοί μου υποστηρίζουν τον Πρωθυπουργό. Τον υποστηρίζω εκατό τοις εκατό. Τώρα είναι ώρα να επιστρέψουμε στη δουλειά. “

Σεισμός παραίτησης στο Συντηρητικό Κόμμα

Οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος Τζον Πένροουζ και Τζον Λαμόντ, που ψήφισαν υπέρ του Τζόνσον να παραιτηθεί, ανακοίνωσαν ότι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους μετά την ψηφοφορία.

«Δισπασμένο Συντηρητικό Κόμμα»

Ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέκρινε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μομφής κατά του Τζόνσον, λέγοντας: “Οι εκλογές είναι πιο ανοιχτές από ποτέ. Το διχασμένο Συντηρητικό Κόμμα συνεχίζει να υποστηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον χωρίς σχέδιο επίλυσης των προβλημάτων αντιμετωπίζουμε.”

είχε παραβιάσει τους περιορισμούς του Covid-19

Τα αιτήματα για ψηφοφορία σχετικά με το εάν ο Τζόνσον έπρεπε ή όχι να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του υποβλήθηκαν επειδή ο Τζόνσον προσχώρησε σε διάφορα κόμματα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κατά παράβαση των κανόνων περιορισμών κατά την εποχή του Covid-19. Μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του πρωθυπουργικού γραφείου, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τζόνσον, καταδικάστηκαν αφού αποκαλύφθηκε ότι οι κανόνες περιορισμού παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 το 2020 και το 2021.

Στο πλαίσιο της έρευνας για το λεγόμενο σκάνδαλο Partygate, αποκαλύφθηκε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον παρευρέθηκε σε πάρτι γενεθλίων με υπαλλήλους γραφείου και συμβούλους. Η σύζυγος του Τζόνσον Κάρι Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ παρευρέθηκαν επίσης στα πάρτι. Ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του μετά το σκάνδαλο, αλλά δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek