Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Έμφαση στην «Τουρκία» από τον Ιταλό υπουργό: Δούλεψαν τα περισσότερα για την ειρήνη!

  • από
Έμφαση στην «Τουρκία» από τον Ιταλό υπουργό: Δούλεψαν τα περισσότερα για την ειρήνη!
Έμφαση στην «Τουρκία» από τον Ιταλό υπουργό: Δούλεψαν τα περισσότερα για την ειρήνη!

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο επέστησε την προσοχή στον ρόλο «διευκολυντή και μεσολαβητή» που διαδραμάτισε η Τουρκία στη δήλωσή του για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Εφιστώντας την προσοχή στις γραφειοκρατικές προσπάθειες της Τουρκίας να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών, ο υπουργός Ντι Μάιο είπε: «Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που εργάζεται σκληρά για την ειρήνη και μπορεί να συνομιλήσει και με τις δύο πλευρές, αλλά ο δίαυλος επικοινωνίας της Ιταλίας με τη Μόσχα είναι πάντα ανοιχτός .”

Αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ Ιταλίας και Ρωσίας μετά την ανάπαυση του ρουβλίου του Πούτιν, ο υπουργός επεσήμανε ότι παρ’ όλα τα γεγονότα, η χώρα του κράτησε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μιλώντας στο Radio Anch’io, ο Υπουργός Ντι Μάιο επεσήμανε ότι το κύριο ζήτημα στην κρίση στην περιοχή είναι η «διπλωματία» και είπε: «Πρέπει να προωθήσουμε μια ειρηνευτική διάσκεψη πριν από την κατάπαυση του πυρός. Ακόμα κι αν τα μέρη αρνηθούν τη διπλωματία, θα πρέπει επιταχύνει αυτό το ζήτημα».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

Δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνει τη διάσκεψη ειρήνης, ο Ντι Μάιο είπε: “Η Ιταλία θα είναι μια από τις εγγυήτριες χώρες της συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Παρακολουθούμε την πρόοδο των διαπραγματεύσεων βήμα προς βήμα, χάρη στην άμεση αλληλογραφία μας με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου». χρησιμοποίησε τις φράσεις.

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Αναφερόμενος στις σκληρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, ο Ντι Μάιο είπε: “Πρέπει να συνεχίσουμε τις κυρώσεις για να αποτρέψουμε τον Πούτιν να επενδύσει χρήματα στον πόλεμο. Εάν δεν πάρουμε τους οικονομικούς πόρους του από τον Πούτιν, δεν θα γίνει ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΥΠΟ

Πλέοντας διπλωματικές σαΐτες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας από την πρώτη μέρα της εισβολής, η Τουρκία έγινε η μόνη χώρα που έφερε κοντά τις δύο πλευρές του πολέμου στο ίδιο τραπέζι.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις συνομιλίες του με τον Ρώσο ηγέτη Πούτιν και τον ηγέτη της Ουκρανίας Ζελένσκι, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποιεί συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο.

Ενώ οι μεσολαβητικές προσπάθειες της Τουρκίας καλύπτονται ευρέως στον παγκόσμιο Τύπο, λέγεται ότι η συνάντηση όπου οι ηγέτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα συναντηθούν μετά την υπουργική σύνοδο κορυφής στην Αττάλεια μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek