Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ένταση «Πορεία σημαίας» στην Ιερουσαλήμ: 18 προσαγωγές

  • από
Ένταση «Πορεία σημαίας» στην Ιερουσαλήμ: 18 προσαγωγές
στην Ιερουσαλήμ "Περίπατος με σημαία" ένταση: 18 κρατήσεις

Στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Ιερουσαλήμ, φανατικοί Εβραίοι οργάνωσαν μια προκλητική «Πορεία σημαίας» με αφορμή την Ημέρα της Ιερουσαλήμ. Ξέσπασε βία μεταξύ εκατοντάδων φανατικών Εβραίων και Παλαιστινίων που συγκεντρώθηκαν στην Πύλη της Δαμασκού. Η ένταση μεταξύ Παλαιστινίων και φανατικών Εβραίων κλιμακώθηκε καθώς οι δύο πλευρές πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και καρέκλες η μία στην άλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα επεισόδια έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 18 άτομα. Κάποιοι φανατικοί Εβραίοι στην Πύλη της Δαμασκού φώναζαν «Θάνατος στους Άραβες» και «Κάψτε τα χωριά σας». Καθώς οι επιχειρήσεις στην περιοχή έκλειναν, ένας Παλαιστίνιος είπε: “Κάθε χρόνο έρχονται εδώ και μας προκαλούν. Αλλά φέτος είναι χειρότερα. Φαίνεται σαν πρόκληση τώρα.”

Στα γεγονότα που ακολούθησαν, φανατικοί Εβραίοι επιτέθηκαν σε μια Παλαιστίνια που διαμαρτυρήθηκε εναντίον τους με δακρυγόνα και κλωτσιές. Ενώ η γυναίκα έπεσε στο έδαφος με μια κλωτσιά, οι γύρω Παλαιστίνιοι απάντησαν στους φανατικούς Εβραίους και τους έδιωξαν από την περιοχή.

Η ισραηλινή αστυνομία αφαίρεσε τη γυναίκα με την τουρκική σημαία στο σήμα της από το τζαμί Αλ Άκσα

Πριν από την Πορεία Σημαίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε στους Παλαιστίνιους με σφαίρες από καουτσούκ κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Masjid al-Aqsa από σχεδόν 2.000 μέλη της ακροδεξιάς Εβραϊκής Δύναμης (Otzma Yehudit). Η γυναίκα, η οποία αντέδρασε στα γεγονότα και κρατούσε μια κάρτα με την τουρκική σημαία στο λαιμό της, αναγκάστηκε να βγει από το Masjid al-Aqsa από την αστυνομία.

Περίπου 25 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην Παρέλαση της Σημαίας.

Στις ειδήσεις στον ισραηλινό Τύπο αναφέρθηκε ότι περίπου 25 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην Πορεία Σημαίας στην Ιερουσαλήμ. Ακροδεξιοί φανατικοί Εβραίοι έποικοι πραγματοποιούν μια προκλητική «Πορεία σημαίας» κάθε χρόνο τον Μάιο, στην επέτειο της κατοχής της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ το 1967.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek