Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Έντονη δήλωση από το Κρεμλίνο: «Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν τη φωτιά»

  • από
Έντονη δήλωση από το Κρεμλίνο: «Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν τη φωτιά»
Ισχυρή δήλωση από το Κρεμλίνο: "Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν τη φωτιά"

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αξιολόγησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην ενημέρωση που έδωσε στους δημοσιογράφους. Αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να παράσχει στην Ουκρανία πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά, ο Πεσκόφ είπε: “Πάντα λέμε ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο εδώ. Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ πυροδοτούν εσκεμμένα τη φωτιά. Η προμήθεια όπλων των ΗΠΑ, το Κίεβο «Δεν συμβάλλει στο να διεγείρει την επιθυμία του για ειρηνευτικές συνομιλίες», είπε. Απαντώντας στο ερώτημα εάν το Κρεμλίνο εμπιστεύεται τα λόγια του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskiy ότι δεν θα επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος με αυτά τα όπλα, ο Peskov είπε: “Όχι. Για να εμπιστευτούμε, πρέπει να υπάρχει εμπειρία ότι αυτές οι υποσχέσεις τηρούνται. Δυστυχώς, δεν έχουμε τέτοια εμπειρία».

Ο Πεσκόφ είπε ότι οι άνθρωποι στις περιοχές Χερσώνα, Ζαπορόζιαν και Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπου η Ρωσία έχει πάρει τον έλεγχο, θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους και ότι το Κρεμλίνο δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα πάρουν την «καλύτερη απόφαση».

Δηλώνοντας ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν και Ζελένσκι, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι οι εργασίες για την ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό και δεν έχουν ξαναρχίσει.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΒΑΘΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ

Κατηγορώντας για άλλη μια φορά τις δυτικές χώρες για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία. «Είμαστε στα πρόθυρα μιας δυνητικά πολύ βαθιάς επισιτιστικής κρίσης ως αποτέλεσμα της επιβολής παράνομων περιορισμών εναντίον μας, των ενεργειών των ουκρανικών αρχών, που ναρκοθέτησαν τον δρόμο προς τη Μαύρη Θάλασσα και δεν παρέδωσαν σιτηρά από εκεί, αν και η Ρωσία δεν το εμπόδισε με κανέναν τρόπο», είπε ο Πεσκόφ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Επιβεβαιώνοντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί την Τουρκία, ο Πεσκόφ είπε, “Τα σημαντικά σημεία για την επίσκεψη δεν έχουν περιγραφεί. Υπάρχει μια τέτοια πρόσκληση και οι ημερομηνίες θα καθοριστούν μέσω της διπλωματικής οδού”. Τονίζοντας ότι η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, ο Πεσκόφ είπε: “Οι επαφές του κ. Υπουργού έχουν προγραμματιστεί και θα μοιραστεί τις λεπτομέρειες. Στις 8 Ιουνίου, πρώτα απ’ όλα, η δημιουργία ενός χρηματοκιβωτίου θα συζητηθεί διάδρομος σύμφωνα με την προμήθεια σιτηρών».

Τελευταία κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία... Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ο Ζελένσκι!

Τελευταία κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία… Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ο Ζελένσκι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek