Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ήταν στην «A Team» του Πούτιν! φυλακισμένος

  • από
Ήταν στην «A Team» του Πούτιν!  φυλακισμένος
Ήταν στην «A Team» του Πούτιν!  φυλακισμένος

Η οργή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αντιμετώπισε μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που φανταζόταν μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, είναι εδώ και μέρες στα πρωτοσέλιδα.

Έμαθε ότι ο Πούτιν, ο οποίος υπέστη μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων 9 διοικητών, και του οποίου τα μυστικά στρατιωτικά σχέδια κατελήφθησαν από τις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών στον στενό κύκλο του και έβαλε τους πάντες υπό παρακολούθηση.

Δήλωση από την Ουκρανία για τις ρωσικές απώλειες

Δήλωση από την Ουκρανία για τις ρωσικές απώλειες

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ

Σύμφωνα με τα νέα της Hürriyet, σύμφωνα με τα τελευταία νέα από τη Ρωσία, ο Ρώσος ηγέτης βρήκε τελικά τον εγκληματία που αναζητούσε. Η εφημερίδα Telegraph ισχυρίστηκε ότι ο Σεργκέι Μπεσέντα, επικεφαλής της μονάδας ξένων πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), στάλθηκε στη φυλακή Λεφόρτοβο υψίστης ασφαλείας της Μόσχας.

Κατηγορία για «προδοσία»

Στα μέσα Μαρτίου, ο Πούτιν, νομίζοντας ότι ήταν απογοητευμένος από τις αποτυχημένες πληροφορίες και την αδύναμη στρατηγική στον πόλεμο που ξεκίνησε κατά της Ουκρανίας, απέλυσε 8 στρατηγούς και έθεσε τον επικεφαλής της μονάδας ξένων πληροφοριών του FSB, Beseda, και τον αναπληρωτή του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου:

Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου:

Αν και οι κατηγορίες εναντίον του δεν είναι πλήρως γνωστές, ο Besada φέρεται να υπεξαίρεσε χρήματα όταν τέθηκε για πρώτη φορά σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά μετά την ποινή φυλάκισης, οι κατηγορίες για «προδοσία» ήρθαν στο προσκήνιο.

Η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στοχευμένος και φυλακισμένος για αποτυχία στον πόλεμο, ο Beseda ήταν επικεφαλής της Πέμπτης Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB). Η Πέμπτη Υπηρεσία, που ιδρύθηκε από τον Πούτιν το 1998, υποτίθεται ότι θα χτίσει μια πολιτική βάση στη χώρα για να υποστηρίξει τη ρωσική εισβολή και να παρέχει πληροφορίες για την Ουκρανία στο Κρεμλίνο.

Φόβοι: δήλωση «χημικών όπλων» από την Ουκρανία

Φόβοι: δήλωση «χημικών όπλων» από την Ουκρανία

Αν και η FSB είναι κατά κύριο λόγο μια υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, το τμήμα με επικεφαλής τον Beseda διεξάγει ξένες επιχειρήσεις, δημιουργώντας δίκτυα φιλορωσικών πολιτικών και επιρροών, ειδικά σε γειτονικές χώρες. Σε αυτό το σημείο, ο Beseda εμφανίζεται ως μια από τις κύριες πηγές του Πούτιν για την πολιτική κατάσταση στο Κίεβο.

Πρόσφατες αναφορές πληροφοριών υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν υφίσταται την οργή της υπηρεσίας επειδή δεν ανέφερε την πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία.

ΥΠΗΡΕΣΕΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ

Η Πέμπτη Υπηρεσία αντιμετώπισε ένα κύμα απολύσεων μετά την ουκρανική επανάσταση του 2014, αλλά ο Beseda κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία μέσα από αυτήν την κρίση. Ο Μπεσέντα, ο οποίος υπάρχει σε ένα κρίσιμο σημείο εδώ και 13 χρόνια, πιστεύεται ότι έχει στενούς δεσμούς με τον κύκλο του Πούτιν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek