Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αγώνας καυσίμων στη Σρι Λάνκα – Παγκόσμια Νέα

  • από
Αγώνας καυσίμων στη Σρι Λάνκα - Παγκόσμια Νέα
Αγώνας καυσίμων στη Σρι Λάνκα

Καθώς η Σρι Λάνκα παλεύει με τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία, η χώρα αντιμετωπίζει ελλείψεις σε τρόφιμα, τρόφιμα και φάρμακα. Στη Σρι Λάνκα, όπου τα αποθέματα καυσίμων εξαντλούνται γρήγορα, οι πολίτες σχημάτισαν μεγάλες ουρές στα πρατήρια καυσίμων για να αγοράσουν βενζίνη. Αφού τελείωσαν τα καύσιμα στο βενζινάδικο στο Visuvamadu, βόρεια του Κολόμπο, οι οδηγοί άρχισαν να διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης και επιτέθηκαν στην αστυνομία. Η αστυνομία της Σρι Λάνκα απάντησε στους οδηγούς που επιτέθηκαν στην αστυνομία πετώντας πέτρες.

Η Nilantha Premaratne, εκπρόσωπος του Στρατού της Σρι Λάνκα, δήλωσε σε δήλωση μετά τα γεγονότα: “Μια ομάδα 20 έως 30 ατόμων έβρεξε πέτρες στην αστυνομία και κατέστρεψε ένα στρατιωτικό όχημα. 4 πολίτες και 3 στρατιώτες τραυματίστηκαν. Η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικές σφαίρες για την πρώτη φορά για να καταπνίξει την αναταραχή που συνδέεται με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Έπρεπε να το χρησιμοποιήσει».

Ο υπουργός Ενέργειας της Σρι Λάνκα Kanchana Wijesekera είπε την περασμένη Παρασκευή: “Έχουμε απομείνει καύσιμα στη χώρα μέχρι τις 21 Ιουνίου. Έχουμε φτάσει σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για προμήθεια καυσίμων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek