Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ανακοίνωσε η Αγγλία! Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

  • από
ανακοίνωσε η Αγγλία!  Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία
ανακοίνωσε η Αγγλία!  Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

Ενώ ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχιζόταν, η Βρετανία αποφάσισε να λάβει ένα επιπλέον πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία. Σε δήλωση του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, ανακοινώθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,3 δισεκατομμύρια λίρες) για να βοηθήσει την Ουκρανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στο ουκρανικό κοινοβούλιο την Τρίτη ότι αποφασίστηκε ένα επιπλέον πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης αξίας 300 εκατομμυρίων λιρών για την Ουκρανία.

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΝΣΟΝ

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησε στο ουκρανικό κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης. Αναφερόμενος στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία το 2014, ο Τζόνσον είπε ότι η Ουκρανία ήταν κατεχόμενη πριν, όταν η Κριμαία ελήφθη από την Ουκρανία και ξέσπασε πόλεμος στο Ντονμπάς, η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε πολύ να καταλάβουμε τι συνέβαινε. Τότε δεν καταφέραμε να επιβάλουμε μαζικά τις κυρώσεις που έπρεπε να είχαμε επιβάλει εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν μπορούμε να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος», είπε.

Σημειώνοντας ότι ο μύθος του αήττητου του Πούτιν καταρρίφθηκε από την Ουκρανία, ο Τζόνσον είπε: «Γράψατε ένα από τα πιο ένδοξα κεφάλαια στη στρατιωτική ιστορία και τη χώρα σας. Η υποτιθέμενη ακαταμάχητη δύναμη της πολεμικής μηχανής του Πούτιν έσπασε από τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα στην Ουκρανία. Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές της Ουκρανίας που θα θυμούνται και θα διηγούνται για τις επόμενες γενιές. «Τα παιδιά και τα εγγόνια σας θα σας πουν ότι οι Ουκρανοί έχουν διδάξει στον κόσμο ότι η ωμή δύναμη ενός επιτιθέμενου δεν σημαίνει τίποτα ενάντια στην ηθική δύναμη ενός λαού αποφασισμένου να είναι ελεύθερος».

Μήνυμα «9 Μαΐου» από τον Πούτιν

Μήνυμα «9 Μαΐου» από τον Πούτιν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek