Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών

  • από
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν την Πέμπτη στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για Αγγλία και Σκωτία, με την ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 08:00 της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 22:00. Στις εκλογές για την ανάδειξη νέων συμβούλων στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κέρδισε 65 δήμους, σύμφωνα με το αποτέλεσμα για 144 από τους 146 δήμους στην Αγγλία. Σύμφωνα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν πριν από 4 χρόνια, το Εργατικό Κόμμα κέρδισε 5 νέους δήμους και 52 δημοτικούς συμβούλους και συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 2.212 συμβούλων και συμβούλων σε όλη τη χώρα.
Το Συντηρητικό Κόμμα, με επικεφαλής τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, έχασε 10 δήμους και 341 δημοτικούς συμβούλους σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. Ενώ το Συντηρητικό Κόμμα κέρδισε 35 δήμους στις εκλογές, από το κόμμα εξελέγησαν 1.41 δημοτικοί σύμβουλοι.
Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, που έχει την τρίτη πλειοψηφία των ψήφων στις τοπικές εκλογές, αύξησε τον αριθμό των μελών του συμβουλίου κατά 191 σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο ηγήθηκε σε 16 δήμους, διέθεσε 711 συμβούλους.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Σκωτία, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, το οποίο διέθετε 453 μέλη σε 32 δήμους συνολικά, αποτέλεσε την πλειοψηφία των συμβούλων. Στη συνέχεια, το Εργατικό Κόμμα με 282 μέλη του συμβουλίου, το Συντηρητικό Κόμμα με 214, οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι με 152 και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα με 87 ήταν οι υποψήφιοι που απέδωσαν τα περισσότερα μέλη του συμβουλίου.
Με 520 δημοτικούς συμβούλους και 8 δήμους στην Ουαλία, το Εργατικό Κόμμα ήταν το κόμμα με τις περισσότερες προσλήψεις στην Ουαλία, με αποτελέσματα για 21 από τους 22 δήμους που ανακοινώθηκαν. Στη Βόρεια Ιρλανδία, σε αντίθεση με άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκαν βουλευτικές εκλογές. Από τις 90 έδρες συνολικά στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Ιρλανδίας, προέκυψαν 31. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα αποτελέσματα, το Κόμμα Σιν Φέιν έχει την πλειοψηφία των ψήφων με 16 βουλευτές.

Το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις εκλογές του Συμβουλίου του Γουέστμινστερ μετά από 58 χρόνια
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Αγγλία, αναφέρθηκε ότι οι ψηφοφόροι του Συντηρητικού Κόμματος με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ψήφισαν ως επί το πλείστον υπέρ του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος και του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και έχασαν τους δήμους που ηγούνταν εδώ και χρόνια. Το Συμβούλιο του Γουέστμινστερ, το οποίο ηγούνταν του Συντηρητικού Κόμματος από το 1964, και το Συμβούλιο του Γουάντσγουορθ, που ηγούνταν του Συντηρητικού Κόμματος από το 1978, πέρασαν στο Εργατικό Κόμμα.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον λέει ότι οι εκλογές ήταν «προκλητικές»
Ο πρωθυπουργός Τζόνσον, σε δήλωση νωρίτερα σήμερα, είπε ότι οι εκλογές προχωρούν «με δυσκολία». “Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε από εδώ είναι ένα μήνυμα ότι αυτό που θέλουν οι ψηφοφόροι να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στα μεγάλα ζητήματα που έχουν σημασία για αυτούς πρώτα και κύρια. Για να προχωρήσουμε τη χώρα προς τα εμπρός, για να βεβαιωθούμε ότι θα διορθώσουμε τη μετά τον Covid-19 σοκ, για να διορθωθούν προβλήματα όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο πληθωρισμός», είπε ο Τζόνσον.

Οι συντηρητικοί ηγέτες κατηγορούν τον Τζόνσον
Οι ηγέτες του Συντηρητικού Κόμματος υποστήριξαν ότι οι ενέργειες του Βρετανού πρωθυπουργού Τζόνσον, ο οποίος φαινόταν να συμμετείχε σε διάφορα πάρτι και εκδηλώσεις παραβιάζοντας τους κανόνες κατά τη διάρκεια των περιορισμών του Covid-19, μείωσαν τις ψήφους του Συντηρητικού Κόμματος. «Χάσαμε πολλούς καλούς συναδέλφους στις τοπικές εκλογές», δήλωσε το μέλος του Συντηρητικού Κόμματος Τζον Μάλινσον από το Δημοτικό Συμβούλιο του Καρλάιλ.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος George Eustice δήλωσε: «Δεν είναι μόνο το κομματικό σκάνδαλο, βασικά αισθάνομαι ότι ο κόσμος δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός λέει την αλήθεια». «Αυτή θα ήταν σίγουρα η επιλογή μου», είπε η Eustice για την απόλυση του Τζόνσον για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek