Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανακοινώθηκε κατά λάθος, το αφαίρεσαν αμέσως: σήμα στην Κίνα από εξωγήινους!

  • από
Ανακοινώθηκε κατά λάθος, το αφαίρεσαν αμέσως: σήμα στην Κίνα από εξωγήινους!
Ανακοινώθηκε κατά λάθος, το αφαίρεσαν αμέσως: σήμα στην Κίνα από εξωγήινους!

Το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιό τους στον κόσμο «Sky Eye» έχει ανιχνεύσει ηλεκτρομαγνητικά σήματα από πιθανούς πολιτισμούς σε άλλους πλανήτες. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του υπουργείου, το Sky Eye, που βρίσκεται στην επαρχία Guizhou στη νοτιοδυτική Κίνα, εντόπισε ηλεκτρομαγνητικά σήματα από πιθανούς πολιτισμούς σε άλλους πλανήτες. «Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις πιθανών εξωγήινων τεχνολογικών ιχνών και εξωγήινων πολιτισμών», ανέφερε η έκθεση.

Κοινή χρήση του '1453' από τον Elon Musk

Κοινή χρήση του ‘1453’ από τον Elon Musk

«ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ»

Ο Zhang Tonjie, επικεφαλής επιστήμονας της ερευνητικής ομάδας εξωγήινου πολιτισμού που ιδρύθηκε από κοινού από το Beijing Normal University, το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είπε ότι οι μυστηριώδεις συχνότητες δεν έμοιαζαν με οτιδήποτε είχαν συναντήσει πριν και ερευνούσαν περαιτέρω. Στην έκθεση, ο Zhang σημείωσε ότι οι ερευνητές εντόπισαν δύο σετ ύποπτων σημάτων νωρίτερα αυτό το έτος, μαζί με ένα σήμα που συνδέεται με “στόχους εξωπλανητών”. Ο Zhang δήλωσε ότι τα εν λόγω σήματα είναι επίσης πιθανό να είναι ένα είδος ραδιοπαρεμβολής. Ωστόσο, το περιοδικό TIME ισχυρίστηκε ότι η αναφορά αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας όταν η είδηση ​​έγινε viral στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας Weibo και σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

Κακιά παγίδα για Ρώσους στρατιώτες!

Κακιά παγίδα για Ρώσους στρατιώτες!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ «ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΣΜΟΣ» ΑΠΟ ΤΗ NASA

Η Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA) ανακάλυψε δύο βραχώδεις «υπερ-κόσμους» που περιφέρονται γύρω από ένα κοντινό νάνο αστέρι που μπορεί να παρέχει ζωτικές ενδείξεις στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Ενώ οι ανακαλυφθέντες κόσμοι είναι απίθανο να είναι κατοικήσιμοι, είναι σημαντικοί επειδή απέχουν μόλις 33 έτη φωτός και είναι από τα πλησιέστερα πολυκοσμικά συστήματα στη Γη. Ενώ τα εν λόγω αστέρια ονομάστηκαν «HD 260655» και «HD 260655b», δηλώθηκε ότι έγινε εξαιρετικός στόχος για έρευνα εξωγήινων, καθώς το σύστημα στο οποίο βρίσκονται οι κόσμοι μπορεί να περιέχει περισσότερους πλανήτες. “Υπάρχουν πολλά συστήματα πολλαπλών πλανητών που περιέχουν 5 ή 6 πλανήτες, ειδικά γύρω από μικρά αστέρια όπως αυτά”, δήλωσε ο αστροφυσικός Avi Shporer του Ινστιτούτου Kavli για Αστροφυσική και Διαστημικές Σπουδές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). «Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε περισσότερα και κάποιος μπορεί να βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek