Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των «μικρών γενικών εκλογών» στη Γερμανία

  • από
Ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των «μικρών γενικών εκλογών» στη Γερμανία
Στα γερμανικά "μικρές γενικές εκλογές"Τα αποτελέσματα αποκαλύφθηκαν

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) κέρδισε το 35 τοις εκατό των ψήφων στις πολιτειακές εκλογές που διεξήχθησαν στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας από άποψη πληθυσμού, και χαρακτηρίστηκαν ως οι «μικρές γενικές εκλογές». Ενώ το ποσοστό συμμετοχής ήταν 56 τοις εκατό, οι πολίτες επέλεξαν 199 δημοτικούς συμβούλους για να λάβουν μέρος στο κρατικό συμβούλιο. Ενώ 18 εκατομμύρια από τον πληθυσμό των 83 εκατομμυρίων της Γερμανίας ζουν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, 13 εκατομμύρια 200 χιλιάδες από τα 61 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι βρίσκονται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Δικαίωμα ψήφου έχουν 277 χιλιάδες ψηφοφόροι τουρκικής καταγωγής που ζουν στην επαρχία.

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα, το CDU αύξησε την ψήφο του κατά 2 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ το πρώτο κόμμα βγήκε, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) έλαβε 27,5 τοις εκατό των ψήφων, σημειώνοντας μείωση 3,2 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενες εκλογές. Ενώ οι Πράσινοι έγιναν το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην πολιτεία με 18,5 τοις εκατό των ψήφων, αύξησαν το ποσοστό ψήφων τους κατά 12,1 τοις εκατό σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές και έγιναν το κόμμα με την υψηλότερη αύξηση ψήφων. Το ρατσιστικό Εναλλακτικό Κόμμα για τη Γερμανία (AfD), από την άλλη πλευρά, κέρδισε την πολιτειακή συνέλευση με 6 τοις εκατό των ψήφων. Το AfD έχασε 1,4 τοις εκατό των ψήφων σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) έλαβε το 5 τοις εκατό των ψήφων, καθιστώντας το ένα από τα κόμματα με το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων. Το FDP έχασε 7,6 τοις εκατό των ψήφων σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Η εκλογή, η οποία θεωρείται επίσης ψήφος εμπιστοσύνης των τριμερών κομμάτων του συνασπισμού που απαρτίζουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, γίνεται επίσης αποδεκτή ως ηγετική υποστήριξη για τον Φρίντριχ Μερτς, τον νέο Πρόεδρο του CDU, του κόμματος της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek