Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανησυχητικό ρεπορτάζ: Έσπασε το ρεκόρ – World News

  • από
Ανησυχητικό ρεπορτάζ: Έσπασε το ρεκόρ - World News
Ανησυχητική αναφορά: Έσπασε το ρεκόρ

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσε ότι το 2021, οι δείκτες συγκέντρωσης αερίων του θερμοκηπίου, άνοδος της στάθμης της θάλασσας, υπερθέρμανση των ωκεανών και οξίνιση των ωκεανών έσπασαν ρεκόρ.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO), στην έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ σε 4 βασικούς δείκτες κλιματικής αλλαγής το 2021, ως σαφές σημάδι ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν αλλαγές σε κλίμακα πλανήτη στη γη, τους ωκεανούς και την ατμόσφαιρα. Δηλώνοντας ότι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία το 2021 είναι περίπου 1,11 °C πάνω από το προβιομηχανικό επίπεδο, η DME δήλωσε ότι η έκθεση που δημοσίευσε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί ως το επίσημο έγγραφο για τις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, γνωστές ως COP27, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίγυπτο φέτος.

Ο Γκαγκάριν άγγιξε το πόδι της βασίλισσας!

Ο Γκαγκάριν άγγιξε το πόδι της βασίλισσας!

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΩΚΕΑΝΩΝ ΣΕ χρονοδιάγραμμα χιλιάδων ετών

Στην έκθεση, η οποία περιλαμβάνει μετρήσεις διοξειδίου του άνθρακα, που είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας στο σχηματισμό συγκεντρώσεων αερίων θερμοκηπίου, αναφέρθηκε ότι ο μηνιαίος μέσος όρος διοξειδίου του άνθρακα στη Χαβάη τον Απρίλιο του 2021 έφτασε τα 419,05 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) στην ατμόσφαιρα. Τονίστηκε ότι ο ωκεανός συνεχίζει να θερμαίνεται σε βάθος 2000 μέτρων από την κορυφή το 2021 και αναμένεται να συνεχίσει να θερμαίνεται στο μέλλον, και αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να αντιστραφεί σε χίλια χρόνια. «Όλα τα σύνολα δεδομένων συμφωνούν ότι οι ρυθμοί θέρμανσης των ωκεανών έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα έντονα τις τελευταίες δύο δεκαετίες», ανέφερε η έκθεση. «Η θερμοκρασία διεισδύει πιο βαθιά από ποτέ».

ΑΝΟΙΚΤΟ pH Ωκεανού ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Αναφέρθηκε ότι οι ωκεανοί απορροφούν το 23 τοις εκατό του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ετησίως και ότι η οξίνιση των ωκεανών συμβαίνει ως αποτέλεσμα της αντίδρασης του διοξειδίου του άνθρακα με το θαλασσινό νερό. Τονίστηκε ότι η ικανότητα απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μειώθηκε ως αποτέλεσμα της μείωσης της τιμής του pH του ωκεανού. Το pH της ανοιχτής επιφάνειας του ωκεανού βρίσκεται τώρα σε πρωτοφανή χαμηλό επίπεδο εδώ και τουλάχιστον 26.000 χρόνια.

Έκανε ξανά την ίδια κίνηση: Είναι ο Πούτιν καρκίνος;

Έκανε ξανά την ίδια κίνηση: Είναι ο Πούτιν καρκίνος;

ΟΙ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΙΩΣΕΙ 33,5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1950

Η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2021 μετά από μέση αύξηση 4,5 mm ετησίως κατά την περίοδο 2013-2021. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο από το ποσοστό μεταξύ 1993 και 2002 και οφείλεται στην απώλεια μάζας πάγου που αφήνει μεγάλα στρώματα πάγου λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Κατά μέσο όρο, οι παγετώνες αναφοράς στον κόσμο έχουν αραιώσει 33,5 μέτρα από το 1950, το 76 τοις εκατό αυτής της αραίωσης από το 1980.

Το Twitter σταμάτησε να πουλά!  Νέα κίνηση από τον Μασκ: ζήτησε βοήθεια

Το Twitter σταμάτησε να πουλά! Νέα κίνηση από τον Μασκ: ζήτησε βοήθεια

54,4 °C ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Οι έκτακτοι καύσωνες έσπασαν ρεκόρ στη δυτική Βόρεια Αμερική και τη Μεσόγειο. Η θερμοκρασία έφτασε τους 54,4 °C στις 9 Ιουλίου στην Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η ξηρασία έχει επηρεάσει πολλά μέρη του κόσμου, όπως το Κέρας της Αφρικής, τον Καναδά, τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Τουρκία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek