Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αντίδραση εμπάργκο από τη Ρωσία: «Οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα υποφέρουν περισσότερο»

  • από
Αντίδραση εμπάργκο από τη Ρωσία: «Οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα υποφέρουν περισσότερο»
Απάντηση για εμπάργκο από τη Ρωσία: "Οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα υποφέρουν περισσότερο"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τις τελευταίες ημέρες και ανακοίνωσε ότι η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές πετρελαίου για να επηρεάσει το 75 τοις εκατό των εξαγωγών πετρελαίου προς τις χώρες της Ένωσης.

Η SBERBANK ΕΞΑΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ SWIFT

Με την απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης σε 3 μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στο ρωσικό κράτος, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης της Sberbank, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Ρωσία, από το σύστημα πληρωμών Swift.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που έγινε αποδεκτή στη Σύνοδο Κορυφής και που καλύπτει το 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ, απαγορεύτηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία προς τις χώρες της ΕΕ. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι αυτή η απαγόρευση θα επηρεάσει το 75 τοις εκατό του ρωσικού πετρελαίου. Ωστόσο, τονίστηκε ότι θα γίνει προσωρινή εξαίρεση για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγού.

«ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ»

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στη Hürriyet, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος μίλησε για την απόφαση της ΕΕ, προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλο έλλειμμα στα πετρελαιοειδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είπε ότι «οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα υποφέρουν περισσότερο από αυτή την απόφαση».

Κυρώσεις της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Κυρώσεις της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek