Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αξιόλογη έρευνα! «Ο φόβος για τους σεισμούς προκαλεί πρόωρους θανάτους»

  • από
Αξιόλογη έρευνα!  «Ο φόβος για τους σεισμούς προκαλεί πρόωρους θανάτους»
Αξιόλογη έρευνα!  «Ο φόβος για τους σεισμούς προκαλεί πρόωρους θανάτους»

Αναφέρθηκε ότι αιτίες όπως ο φόβος για σεισμούς και η ένταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα ψυχολογικά προβλήματα και η αυτοκτονία αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Λόγω των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων εξερεύνησης φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, πολλοί σεισμοί μεγέθους 1,9 έως 4 Ρίχτερ σημειώνονται εντός και γύρω από το Χρόνινγκεν.

Μικροί σεισμοί προκαλούν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές, καθώς οι οικισμοί είναι χτισμένοι σε μαλακό έδαφος, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν, όλοι οι κάτοικοι που πέθαναν πρόωρα είχαν μία ή περισσότερες ζημιές στα σπίτια τους.

Τονίστηκε ότι αυτή η ένταση προκαλεί σοβαρές βλάβες στην ανθρώπινη υγεία και δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας αυτής της βλάβης.

Οι επιστήμονες υπολόγιζαν προηγουμένως ότι κατά μέσο όρο 5 κάτοικοι ετησίως πεθαίνουν από φόβο και ένταση σεισμών.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Groningen αποκάλυψε ότι αυτός ο αριθμός είναι κατά μέσο όρο 16 ετησίως.

Για χρόνια, το Πανεπιστήμιο μελετά πώς οι σεισμοί και οι ζημιές που έχουν προκαλέσει έχουν επηρεάσει τους ανθρώπους στην περιοχή του Γκρόνινγκεν.

“Όλοι όσοι πέθαναν πρόωρα είχαν μία ή περισσότερες ζημιές στα σπίτια τους”, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της έρευνας Tom Postmes στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS. “Τα παράπονα είναι μερικές φορές τόσο σοβαρά που βλάπτουν σοβαρά την ανθρώπινη υγεία.”

Σύμφωνα με μελέτες, χιλιάδες άνθρωποι στην περιοχή υποφέρουν από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το άγχος.

Ως αποτέλεσμα έντονου στρες και φόβου, οι άνθρωποι αναπτύσσουν αγχώδη διαταραχή ή κατάθλιψη. Φέρνει επίσης μαζί του σωματικά παράπονα όπως πονοκεφάλους, αϋπνία, αίσθημα παλμών και προβλήματα στο στομάχι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τέτοιες καταγγελίες αυξάνουν περαιτέρω τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα ή αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Tom Postmes, πολλοί άνθρωποι ήταν απελπισμένοι όταν εμφανίστηκαν νέες ζημιές κατά την επισκευή του κατεστραμμένου σπιτιού τους. Πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και μετακόμισαν σε άλλες περιοχές.

Ο Ολλανδός ερευνητής πιστεύει ότι ο αριθμός των θανάτων και των προβλημάτων υγείας λόγω του φόβου και της έντασης του σεισμού είναι μεγαλύτερος από ό,τι είναι πραγματικά γνωστό.

Ο Theodor Kockelkoren από την Κρατική Υπηρεσία Επιθεώρησης Μεταλλείων (SodM) είπε ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας.

Επισημαίνοντας τον αντίκτυπο της μακροχρόνιας ανησυχίας για τους κινδύνους για την ασφάλεια στην ανθρώπινη υγεία, ο Kockelkoren είπε: “Αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο με τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής φυσικού αερίου, την ταχεία μετασκευή των σπιτιών και την εξασφάλιση επαρκών αξιώσεων αποζημίωσης”.

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την εξερεύνηση φυσικού αερίου και να δώσει αντισεισμικές αποζημιώσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Η κυβέρνηση έχει διαθέσει πλεόνασμα 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ SAN για την ανακαίνιση κτιρίων και υποδομών γύρω από το Groningen και για την αποζημίωση για τη ζημιά στο κοινό.

Υιοθετήθηκε η καταβολή αποζημιώσεων έως και 30 χιλιάδων ευρώ σε όσους υπέστησαν ζημιές στα σπίτια ή τους χώρους εργασίας τους λόγω σεισμών.

Εκτός από αποζημιώσεις, οι ειδικοί προτείνουν και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους κατοίκους της περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω του φόβου και του άγχους των σεισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek