Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απάντηση σε ισχυρισμούς για «κλεμμένα σιτηρά» από το Κρεμλίνο

  • από
Απάντηση σε ισχυρισμούς για «κλεμμένα σιτηρά» από το Κρεμλίνο
Απάντηση σε ισχυρισμούς για «κλεμμένα σιτηρά» από το Κρεμλίνο

Συνεχίζεται η κρίση των σιτηρών, που ξεκίνησε με την αδυναμία μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια στην παγκόσμια αγορά λόγω των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την εξόρυξη ουκρανικών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα για την επίλυση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Ενώ η ουκρανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έκλεψε τα σιτηρά της Ουκρανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί ερευνώνται από την Τουρκία. Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Κιέβου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία δεν έκανε κάτι τέτοιο. “Ρωτήστε το υπουργείο Εξωτερικών για αυτό το θέμα. Η Ρωσία δεν έχει κλέψει κανένα σιτηρό”, είπε ο Πεσκόφ.

ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΥ ΤΟΥ ÇAVUŞOĞLU

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Λιζ Τρους, ο υπουργός Τσαβούσογλου απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία πουλούσε τα σιτηρά της Ουκρανίας σε άλλες χώρες και ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ αυτών των χωρών:

«Υπάρχουν επίσης περιστασιακές πληροφορίες από την Ουκρανία σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό στα σοβαρά και τον ερευνούμε σοβαρά. Αναφέρουμε το αποτέλεσμα ειδικά στην ουκρανική πλευρά. Είναι πραγματικά πολύ απλό και εύκολο να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία. Με πρόγραμμα 5-6 δολαρίων ποιο πλοίο έρχεται από που και τι μεταφέρει αυτά ακολουθούνται. Άσε τις αρχές, κάθε πολίτης μπορεί εύκολα να παρακολουθήσει την πορεία των αεροπλάνων και των πλοίων με το πρόγραμμα που έχει εγκαταστήσει στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του. Ως αποτέλεσμα αυτών των ισχυρισμών, λάβαμε κάθε αξίωση στα σοβαρά και κάναμε έρευνες. Στις εξετάσεις που κάναμε είδαμε ότι η προέλευση των πλοίων ήταν η Ρωσία στα αρχεία. Είμαστε επίσης κατά της παράνομης αγοράς και πώλησης σιτηρών της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε προϊόντος από τη Ρωσία ή μια χώρα στις διεθνείς αγορές. Ως Τουρκία, σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να έρθουν αυτά τα προϊόντα σε εμάς».

Τελευταία στιγμή... Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας στην Άγκυρα: Η κρίση των σιτηρών θα πρέπει να επιλυθεί το αργότερο τον επόμενο μήνα

Τελευταία στιγμή… Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας στην Άγκυρα: Η κρίση των σιτηρών θα πρέπει να επιλυθεί το αργότερο τον επόμενο μήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.