Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αποκαλύφθηκε το σχέδιο Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ρωσίας

  • από
Αποκαλύφθηκε το σχέδιο Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ρωσίας
Αποκαλύφθηκε το σχέδιο Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ρωσίας

Ο Μάικλ Κάρπεντερ, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), υποστήριξε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να προσαρτήσει τις περιοχές που κατέλαβε στην ανατολική Ουκρανία μέσω «πλαστών δημοψηφισμάτων».

Κάνοντας δηλώσεις στην Ουάσιγκτον, ο Κάρπεντερ είπε: “Σύμφωνα με τα τελευταία αξιόπιστα νέα, η Ρωσία θα προσπαθήσει να προσαρτήσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ. Αναφέρεται σε αυτές τις ειδήσεις ότι θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα στα μέσα Μαΐου για την ένταξη αυτών των περιοχών Ρωσία.”

ΣΧΕΔΙΟ Προσάρτησης ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ο Carpenter, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα σχεδιάζει επίσης να διεξαγάγει δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην περιοχή Kherson, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δεχτούν την προσάρτηση περισσότερων ουκρανικών εδαφών ως νόμιμη με αυτά τα πλαστά δημοψηφίσματα και τις ψεύτικες ψηφοφορίες. “

Η Ρωσία είχε μετατρέψει το νόμισμά της σε ρούβλια στη Χερσώνα, την οποία κατέλαβε με την κατοχή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

(Δορυφορική εικόνα που αποκαλύπτει τα σχέδια της Ρωσίας για το λιμάνι της Οδησσού)

Η Ρωσία είχε μετατρέψει το νόμισμά της σε ρούβλια στη Χερσώνα, την οποία κατέλαβε με την κατοχή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Λίγο πριν την εισβολή στην Ουκρανία, ο Ρώσος ηγέτης Πούτιν ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε το αίτημα για αναγνώριση ως ξεχωριστές «ανεξάρτητες χώρες» των δύο περιοχών στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, όπου βρίσκονται Ρώσοι αυτονομιστές.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακήρυξαν μονομερώς δημοκρατία στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ στις περιοχές που πράγματι έλεγχαν.

Παρά την εκεχειρία που υπέγραψαν η Ουκρανία και οι αυτονομιστές το 2015, οι συγκρούσεις στην περιοχή συνεχίστηκαν. Αυτές οι «δημοκρατίες» δεν αναγνωρίστηκαν από τη Ρωσία, καθώς και από την Ουκρανία και τις δυτικές χώρες.

Ωστόσο, από το 2019, η Ρωσία παρέχει ρωσικά διαβατήρια σε πολλούς ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η Ρωσία θα μπορούσε να διεξαγάγει «πλαστά δημοψηφίσματα».

Ο JOHNSON ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει σήμερα στο Ουκρανικό κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Τζόνσον θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα μιλήσει στο Verkhovna Rada, το ουκρανικό κοινοβούλιο.

Στην ομιλία του Τζόνσον, ένας από τους πρώην πρωθυπουργούς της Βρετανίας, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, αναφέρθηκε στην ομιλία της «καλύτερης ώρας» που δόθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 18 Ιουνίου 1940 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την αντίσταση της Ουκρανίας στην κατοχή, «Αυτή είναι η Ουκρανία η πιο καλή ώρα και μια επική περίοδος στην εθνική σας ιστορία που θα θυμόμαστε και θα λέγεται για γενιές.

Στην ομιλία του Μπόρις Τζόνσον αναφέρεται επίσης ότι θα ανακοινώσει ένα πρόσθετο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 300 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 375 εκατομμύρια δολάρια) στην Ουκρανία.

Αναφέρεται ότι αυτή η βοήθεια θα περιλαμβάνει εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ ανίχνευσης πυροβολικού, παρεμβολές GPS και συσκευές αντίστροφης όρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek