Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απολύθηκε ο Ιμράν Καν στο Πακιστάν!

  • από
Απολύθηκε ο Ιμράν Καν στο Πακιστάν!
Απολύθηκε ο Ιμράν Καν στο Πακιστάν!

Αφού η κυβέρνηση του Imran Khan απέτυχε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης που διεξήχθη στην Εθνοσυνέλευση του Πακιστάν, ο Πρωθυπουργός Imran Khan αποπέμφθηκε, και έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός στη χώρα που αποπέμφθηκε με ψήφο εμπιστοσύνης.
Ψήφο δυσπιστίας διεξήχθη στην Εθνοσυνέλευση του Πακιστάν για τον πρωθυπουργό Ίμραν Καν και την κυβέρνησή του. Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης του Πακιστάν Άσαντ Καϊζέρ και ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Κασίμ Σούρι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους πριν από την ψηφοφορία μη εμπιστοσύνης. Τη συνεδρίαση της Συνέλευσης συντόνισε το μέλος της Συνέλευσης Ayaz Sadik, μετά την παραίτηση του Προέδρου της Συνέλευσης Asad Qasier από τη θέση του. Σε δήλωση μετά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ο Ayaz Sadik είπε, “174 μέλη του κοινοβουλίου 342 μελών ψήφισαν όχι. Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν και η κυβέρνησή του έχασαν την ψήφο εμπιστοσύνης.”
Αναφέρθηκε ότι η Εθνοσυνέλευση του Πακιστάν θα πρέπει να διορίσει νέο πρωθυπουργό μετά την απόλυση του πρωθυπουργού Khan, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2018, και ότι το πρόσωπο που διορίστηκε από το κοινοβούλιο θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek