Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αποχώρηση Λεπέν από τον Μακρόν: Θα υπάρξουν δύσκολες μέρες αν εκλεγεί

  • από
Αποχώρηση Λεπέν από τον Μακρόν: Θα υπάρξουν δύσκολες μέρες αν εκλεγεί
Αποχώρηση Λεπέν από τον Μακρόν: Θα υπάρξουν δύσκολες μέρες αν εκλεγεί

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε συγκέντρωση για τελευταία φορά στο Figeac, στα νότια της χώρας, πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου. Ο Μακρόν, ο οποίος προειδοποίησε για «δύσκολα αύριο» εάν εκλεγεί η αντίπαλός του, η ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Ενότητας (RN), Μαρίν Λεπέν, είπε: «Πιστεύω μόνο σε ένα πράγμα, τη συμφιλίωση της φιλανθρωπίας και της φιλοδοξίας. Μην ενώνετε τη χώρα υποσχόμενοι τα πάντα και χρηματοδοτώντας τίποτα.» Διαφορετικά, το αύριο θα είναι δύσκολο», είπε. «Μπορούμε να πετύχουμε αυτή την κοπερνίκεια επανάσταση μόνο εάν βάλουμε το περιβάλλον στην καρδιά της πολιτικής και ενώσουμε έναν πρωθυπουργό υπεύθυνο για το περιβάλλον και έναν υπουργό υπεύθυνο για τον ενεργειακό σχεδιασμό και τη γη», είπε ο Μακρόν, υποσχόμενος να διορίσει έναν υπεύθυνο πρωθυπουργό. για το περιβάλλον.

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι ο δεύτερος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα είναι «ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Ευρώπης», ο Μακρόν είπε: «Η 24η Απριλίου θα είναι ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά μιας κοσμικής, ενωμένης, αδιαίρετης δημοκρατίας. «Η 24η Απριλίου είναι ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της δέσμευσης στις αξίες μας, στην ιστορία μας», είπε.

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ LE PEN ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ»
Κάνοντας δήλωση Τύπου μετά τη συγκέντρωση, ο Μακρόν χαρακτήρισε το πρόγραμμα της Λεπέν ως «αντι-ρεπουμπλικανικό» και είπε: «Οι συζητήσεις για τη μαντίλα έδειξαν ότι είναι ένα αντιδημοκρατικό πρόγραμμα. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η δημοκρατία μας είναι κοσμική και Είναι η ελευθερία να πιστεύεις και να μην πιστεύεις, είναι να μην πολεμάς ενάντια σε μια θρησκεία.” χώρα στον κόσμο να πάει τόσο μακριά», είπε.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου μεταξύ του σημερινού προέδρου Μακρόν, ο οποίος έλαβε το 27,6 τοις εκατό των ψήφων μεταξύ των 12 υποψηφίων, και της υποψήφιας για την προεδρία Λεπέν, που έλαβε το 23,4 τοις εκατό των ψήφων. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Μακρόν θα επανεκλεγεί Πρόεδρος με το 55,5% των ψήφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek