Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απόφαση για τη φονική εκκένωση στην Καμπούλ: Αθωώθηκαν οι Αμερικανοί στρατιώτες!

  • από
Απόφαση για τη φονική εκκένωση στην Καμπούλ: Αθωώθηκαν οι Αμερικανοί στρατιώτες!
Απόφαση για τη φονική εκκένωση στην Καμπούλ: Αθωώθηκαν οι Αμερικανοί στρατιώτες!

Εκτός από τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στο σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου, τουλάχιστον 2 άνθρωποι πέθαναν μετά από πτώση από το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια των πτήσεων εκκένωσης από την πρωτεύουσα Καμπούλ, αφού οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Ως αποτέλεσμα της έρευνας που ξεκίνησε μετά το περιστατικό, αναφέρθηκε ότι οι στρατιώτες που συνδέονται με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ήταν «σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς».

Η Linda Card, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δήλωσε σε δήλωση ότι το πλήρωμα πτήσης απαλλάχθηκε μετά από σχεδόν 10 μήνες έρευνας.

Η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, Αν Στέφανεκ, από την άλλη, δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν «τραγικό» και δήλωσε ότι το πλήρωμα πήγε σε κατάσταση πτήσης κατά τη διάρκεια του συμβάντος για να διασφαλίσει την ασφάλεια του αεροσκάφους.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ συνέρρεαν στο αεροπλάνο των ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εκκένωσης από το Αφγανιστάν πέρυσι, το στρατιωτικό φορτηγό αεροσκάφος τύπου C-17 Globemaster III που ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ απογειώθηκε ενώ αφγανοί πολίτες που ήθελαν να απομακρυνθούν από την περιοχή βρίσκονταν γύρω από το αεροπλάνο. Τουλάχιστον 2 άτομα που προσπαθούσαν να διαφύγουν κρατώντας το φτερό του αεροπλάνου εθεάθησαν να συντρίβονται λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε λίγο μετά το περιστατικό ότι το πλήρωμα έπρεπε να φύγει γρήγορα από το αεροδρόμιο λόγω της «ταχείας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροσκάφος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek