Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απόφαση για τον κορωνοϊό από την Αγγλία! Θα καταβληθεί από την 1η Απριλίου

  • από
Απόφαση για τον κορωνοϊό από την Αγγλία!  Θα καταβληθεί από την 1η Απριλίου
Απόφαση για τον κορωνοϊό από την Αγγλία!  Θα καταβληθεί από την 1η Απριλίου

Ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, είπε ότι η παραμικρή αδυναμία στην προσεκτική προσέγγιση θα μπορούσε να προκαλέσει τον ήδη υψηλό ρυθμό εξάπλωσης του ιού να εκτοξευτεί στα ύψη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ένας στους 16 ανθρώπους κατά μέσο όρο στην Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία, την Ουαλία και τη Σκωτία, που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο, πάσχει επί του παρόντος από Covid.

Από την 1η Απριλίου θα πληρώνονται τα τεστ ταχείας αντιγόνου, που μέχρι τώρα διανέμονταν δωρεάν και μπορούν να γίνουν και στο σπίτι. Σε ορισμένα κεντρικά φαρμακεία, η τιμή ενός τεστ ορίζεται στις 2 λίρες.

“Τα τεστ έχουν τρία σημαντικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικά για την παρακολούθηση του επιπολασμού της νόσου, που τους ωθούν να ενεργούν προσεκτικά και χρήσιμα για την προστασία των πιο ευάλωτων από τον ιό”, δήλωσε ο Πάτρικ Βάλανς, επικεφαλής σύμβουλος της Επιστήμης.

“Εάν μειώσετε δραστικά τις δοκιμές στον πληθυσμό, νομίζω ότι η προσεκτική προσέγγιση θα μειωθεί αναπόφευκτα, γεγονός που θα οδηγήσει σε ταχύτερη εξάπλωση της νόσου. Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί.”

Μερικοί φαρμακοποιοί που πήραμε συνέντευξη λένε ότι όταν πληρώνονται οι εξετάσεις, είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι σε αυτό, πόσο θα μειωθεί το ποσοστό των εξετάσεων.

«Εάν οι άνθρωποι δεν υποβληθούν σε εξετάσεις, εάν δεν τεθούν σε καραντίνα, φοβάμαι ότι ο ρυθμός εξάπλωσης της νόσου θα συνεχίσει να αυξάνεται», δήλωσε ο φαρμακοποιός Temi Gabiyi στο BBC.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στην Αγγλία υπέγραψαν μια αναφορά ζητώντας δωρεάν εξετάσεις.

Η κυβέρνηση λέει ότι η διανομή δωρεάν τεστ σε όλους μπορεί τώρα να σταματήσει επειδή τα εμβόλια και τα αντιιικά φάρμακα εμποδίζουν πλέον την επιδείνωση της νόσου.

Οι δοκιμές θα εξακολουθούν να είναι δωρεάν για το προσωπικό του NHS που εργάζεται με τους ίδιους τους ασθενείς. Αλλά οι εθελοντές εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το δικαίωμα.

Η Helen Walker, Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Φροντίδας, είπε ότι αυτό ήταν ένα άστοχο βήμα και είπε: “Αυτή η απόφαση δείχνει ότι οι εθελοντές εργαζόμενοι φροντίδας προσφέρουν υπηρεσίες και δεν γίνονται σεβαστοί ή κατανοητοί καθόλου”, είπε.

Η Τζένι Χάρις, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η πορεία της επιδημίας στη χώρα εξακολουθεί να είναι γεμάτη άγνωστα και είναι απαραίτητο να την αποδεχτούμε.

Ο Χάρις συνέχισε τα λόγια του, “Η πανδημία ακολουθεί τον δικό της κύκλο και είναι σε μεγάλο βαθμό αβέβαιο πώς θα εξελιχθεί στους επόμενους, ας πούμε, 18 μήνες έως 2 χρόνια. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν σε αυτό. Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση για την εξάπλωση τιμές και λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις έναντι νέων παραλλαγών».

Στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, οι δωρεάν δοκιμές θα συνεχιστούν εν μέρει όλο τον Απρίλιο.

Στην Ουαλία, η δωρεάν δοκιμή διαρκεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek