Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αστραπιαία απόφαση από το Ισραήλ: Απαγορεύεται η είσοδος στους Εβραίους στο Masjid al-Aqsa

  • από
Αστραπιαία απόφαση από το Ισραήλ: Απαγορεύεται η είσοδος στους Εβραίους στο Masjid al-Aqsa
Αστραπιαία απόφαση από το Ισραήλ: Απαγορεύεται η είσοδος στους Εβραίους στο Masjid al-Aqsa

Υποστηρίχθηκε ότι το Masjid al-Aqsa ήταν κλειστό για την είσοδο Εβραίων επισκεπτών μετά τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο Masjid al-Aqsa στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Στις ειδήσεις στον ισραηλινό Τύπο, αναφέρθηκε ότι το Masjid al-Aqsa θα είναι κλειστό για την είσοδο Εβραίων επισκεπτών μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού και ότι η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή.
Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι οι Εβραίοι θα επιτρέπεται να εισέλθουν ξανά στο Masjid al-Aqsa, περίπου 2 εβδομάδες αργότερα, μετά το Eid al-Fitr. Στις ειδήσεις, υπενθυμίστηκε ότι η αστυνομία κλείνει το Masjid al-Aqsa σε μη μουσουλμανικές επισκέψεις τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού κάθε χρόνο και αναφέρθηκε ότι η διάρκεια του εν λόγω περιορισμού αλλάζει από έτος σε έτος.
Οι ειδικοί υποστήριξαν ότι ο εν λόγω περιορισμός λήφθηκε για να περιοριστεί η αυξανόμενη ένταση τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι ακροδεξιοί είπαν ότι αυτή η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με οργή. Ορισμένοι δεξιοί ερμήνευσαν την απαγόρευση ως υποταγή της ισραηλινής κυβέρνησης στον εχθρό, ενώ άλλοι είπαν ότι αυτή η κίνηση δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης.
«Εάν η είδηση ​​ότι το Όρος του Ναού έκλεισε είναι αλήθεια, (ο πρωθυπουργός Ναφτάλι) Μπένετ ύψωσε τη λευκή σημαία απόψε», δήλωσε ο δεξιός βουλευτής του Ισραηλινού κοινοβουλίου Itamar Ben-Gvir στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΧΕΡΤΣΟΓΚ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό πρόεδρο Γιτζάκ Χέρτζογκ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις ορισμένων ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων και δυνάμεων ασφαλείας εναντίον Παλαιστινίων προκάλεσαν θεμιτές αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο.
Στη δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ερντογάν είπε: «Το Eid πρέπει να γιορτάζεται με εορταστικό κλίμα, αλλά αυτές οι εικόνες, που συναντώνται κάθε χρόνο εξαιτίας κάποιων ριζοσπαστών, πληγώνουν τις συνειδήσεις και προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά την ανάγκη να μην επιτρέπονται προκλήσεις και απειλές κατά του καθεστώτος και της πνευματικότητας του Masjid al-Aqsa σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς όλους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της πνευματικότητας και της ιερότητας αυτού του ευλογημένου τόπου και ημερών. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας σε κάθε περίπτωση».
Από την άλλη πλευρά, περίπου 170 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον Παλαιστινίων στο τέμενος Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ στις 15 και 17 Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek