Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αστραπιαία δήλωση από την Ουκρανία: Ταυτοποιήθηκαν όσοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα

  • από
Αστραπιαία δήλωση από την Ουκρανία: Ταυτοποιήθηκαν όσοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα
Αστραπιαία δήλωση από την Ουκρανία: Ταυτοποιήθηκαν όσοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα

«Εντοπίστηκαν 10 Ρώσοι στρατιώτες που φέρονται να εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενιτσέτοβα.

Στην ουκρανική πόλη Μπούχα, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, προσδιορίστηκε η ταυτότητα των Ρώσων στρατιωτών που φέρονται να διέπραξαν εγκλήματα. Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Iryna Venicetova έκανε μια δήλωση στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η ταυτότητα των Ρώσων στρατιωτών που φέρονται να εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Bucha έχει προσδιοριστεί. Διαπιστώθηκε ότι 10 στρατιώτες βασάνισαν πολίτες κατά τις επιθέσεις στην Buça.

Στη δήλωση που έκανε η γενική εισαγγελέας Venicetova, ο αρχιλοχίας Vyacheslav Lavrentyev, ο στρατιώτης Hryhoriy Naryshkin, ο στρατιώτης Vasili Knyazev, ο ανθυπασπιστής Semyon Maltsev, ο στρατηγός Serhiy Peskarev, ο στρατηγός Albert Radnaev, ο ανθυπαστυνόμος Mykhailo Kashinallo Corporal, Corporal, Corporal. Ο δεκανέας Andriyta Kashinko, ο δεκανέας Andriyavita Bizyav, ο Sergei Vyacheslav Lavrentyev, ο Sergei Vyacheslav Lavrentyev, ο Sergei Δεκανέας Εξήγησε ότι ήταν ο Akimov.

“Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΓΙΝΕ”

«Η έρευνα διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής της Μπούτσα, Ρώσοι στρατιώτες πήραν ομήρους πολίτες, δεν τους έδιναν τροφή και νερό και τους κράτησαν στα γόνατα με τα χέρια και τα μάτια με δεμένα μάτια», είπε η γενική εισαγγελέας Βενιτσέτοβα σε δήλωση. «Χτυπούσαν ανθρώπους και κάποιοι βασανίστηκαν χωρίς λόγο», είπε.

Δηλώνοντας ότι οι ρόλοι των Ρώσων στρατιωτών στα φερόμενα εγκλήματα στο Μπούτσα διερευνώνται, η γενική εισαγγελέας Βενιτσέτοβα είπε: «Η συμμετοχή καθενός από αυτούς σε αυτά τα εγκλήματα καθορίστηκε από την έρευνα και το συντονισμένο έργο των εισαγγελέων και των αστυνομικών. Αυτή τη στιγμή ερευνούμε τη συμμετοχή τους στις δολοφονίες στην Μπούτσα», είπε.

Σε μια δήλωση, η γενική εισαγγελέας Venicetova μοιράστηκε επίσης φωτογραφίες των ταυτοποιημένων Ρώσων στρατιωτών και είπε: “Εάν γνωρίζετε αυτούς τους Ρώσους στρατιώτες, επικοινωνήστε με την Εισαγγελία του Κιέβου”.

Μετακίνηση ρούβλι από τη Ρωσία!  Η εφαρμογή ξεκινά στην πόλη της νότιας Ουκρανίας

Μετακίνηση ρούβλι από τη Ρωσία! Η εφαρμογή ξεκινά στην πόλη της νότιας Ουκρανίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek