Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βοήθεια 8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ταϊβάν στην Ουκρανία

  • από
Βοήθεια 8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ταϊβάν στην Ουκρανία
Βοήθεια 8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ταϊβάν στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν Τζόζεφ Γου και ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο πραγματοποίησαν βιντεοσυνάντηση. Ο υπουργός Wu είπε στη συνάντηση ότι θα δοθούν 8 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία. Ανακοινώθηκε ότι 3 εκατομμύρια δολάρια από τη βοήθεια θα σταλούν στην πρωτεύουσα Κίεβο και 5 εκατομμύρια δολάρια θα σταλούν σε 6 ιδρύματα υγείας.

«ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΗ»
Σε συνάντηση με τον δήμαρχο Κιέβου Klitschko, ο υπουργός Wu είπε ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία όχι μόνο προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στον ουκρανικό λαό, αλλά απείλησαν επίσης τη διεθνή τάξη και τη δημοκρατική κοινωνία. Ο Γου δήλωσε επίσης ότι η Ταϊβάν και η Ουκρανία είναι εταίροι που μοιράζονται τη δημοκρατική ιδεολογία και ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την πρόληψη της εξάπλωσης του ολοκληρωτισμού.

Ο δήμαρχος Klitschko ευχαρίστησε τον υπουργό Wu για τη βοήθεια της κυβέρνησης και του λαού της Ταϊβάν και είπε: «Η ειρήνη μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης φύγει από την Ουκρανία». Ο Κλίτσκο προέτρεψε επίσης τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek