Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βρέθηκε «ναρκοτούνελ» μήκους 530 μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

  • από
Βρέθηκε «ναρκοτούνελ» μήκους 530 μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
Βρέθηκε «ναρκοτούνελ» μήκους 530 μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Ομάδες καταπολέμησης ναρκωτικών που συνδέονται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ βρήκαν μια ναρκωτική σήραγγα μήκους 530 μέτρων που χρησιμοποιούνταν από διακινητές ναρκωτικών 18 μέτρα κάτω από τη γη στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Διαπιστώθηκε ότι η σήραγγα συνδέει τη μεξικανική πόλη Τιχουάνα και την πόλη του Σαν Ντιέγκο στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ανακοινώθηκε ότι η σήραγγα, η οποία διαθέτει εξαερισμό, ηλεκτρικό φωτισμό και σιδηροδρομική γραμμή μεταφοράς, άνοιξε σε μια αποθήκη που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών στην πόλη του Σαν Ντιέγκο από την πλευρά των ΗΠΑ.
Αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ συνέλαβαν 6 άτομα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν επίσης 771 κιλά κοκαΐνης, 74 κιλά μεθαμφεταμίνης και 1,5 κιλό ηρωίνης αγοραίας αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

15 ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006
Αξιοσημείωτο ήταν ότι η σήραγγα αναδύθηκε στο πιο προστατευμένο τμήμα του συνοριακού τείχους, το οποίο κατασκευάστηκε λαμβάνοντας προφυλάξεις κατά των λεγόμενων τούνελ κατά την περίοδο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αξιωματούχοι της πολιτείας της Καλιφόρνια δήλωσαν ότι από το 2006, συνολικά 15 σήραγγες με ηλεκτρικό φωτισμό, εξαερισμό, σιδηροδρομικές μεταφορές και ανελκυστήρες έχουν ανακαλυφθεί στα σύνορα με το Μεξικό, όπως αυτή η σήραγγα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek