Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βρετανός βουλευτής ανοίγει το σπίτι του στην οικογένεια των Ουκρανών αιτούντων άσυλο

  • από
Βρετανός βουλευτής ανοίγει το σπίτι του στην οικογένεια των Ουκρανών αιτούντων άσυλο
Βρετανός βουλευτής ανοίγει το σπίτι του στην οικογένεια των Ουκρανών αιτούντων άσυλο

Ο πρώην υπουργός Στέγασης της Βρετανίας και βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Ρόμπερτ Τζένρικ πήρε την οικογένεια προσφύγων από την Ουκρανία στο σπίτι του ως μέρος του κυβερνητικού σχεδίου. Ο Τζένρικ, ο οποίος άνοιξε το σπίτι του σε μια ουκρανική οικογένεια 3 ατόμων στο πλαίσιο του προγράμματος που ονομάζεται «Σπίτια για Ουκρανούς» που ανακοινώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε ο πρώτος αναπληρωτής που αγόρασε το σπίτι των Ουκρανών αιτούντων άσυλο.
Ο βουλευτής Jenrick, ο οποίος ζει στο Nottinghamshire της Αγγλίας με τη σύζυγό του και τα 3 παιδιά του, είπε: “Η ουκρανική οικογένεια που χορηγούμε είναι στην ευχάριστη θέση να βρίσκεται σε ασφαλές μέρος. Όπως οι περισσότεροι Ουκρανοί που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα, άφησαν τους συζύγους, τους πατέρες, τους συγγενείς και φίλοι πίσω τους. Γι’ αυτό υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα.» μίλησε. Ο Τζένρικ επέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για τον πολύ μεγάλο χρόνο αναμονής των αιτούντων άσυλο από την Ουκρανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι η διαδικασία ήταν «εξαιρετικά γραφειοκρατική». “Για να είμαι ειλικρινής, το πρόγραμμα είχε μια ανώμαλη αρχή. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να λάβουμε βίζα. Χρειάστηκαν περίπου 3 εβδομάδες για να εγκριθούν και οι 3 βίζες για εμάς”, είπε ο Jenrick σε μια δήλωση.
Με το πρόγραμμα “Σπίτια για Ουκρανούς”, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 18 Μαρτίου, επιτρέπεται στους κατοίκους της χώρας να φιλοξενούν Ουκρανούς αιτούντες άσυλο. Χάρη στο πρόγραμμα, οι οικοδεσπότες που έχουν διαθέσιμο δωμάτιο ή σπίτι για τουλάχιστον 6 μήνες μπορούν να επιλέξουν να καλωσορίσουν ένα Ουκρανό άτομο ή μια οικογένεια. μπορεί να τους πάρει σπίτι.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υποβάλει αίτηση για να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο μέσω του προγράμματος. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, αναφέρθηκε ότι 25.100 βίζες εκδόθηκαν από 55.600 αιτούντες μέσω του προγράμματος “Houses for Ukrainians”, αλλά μόνο το 12,7 τοις εκατό των κατόχων βίζας έχουν έρθει ακόμη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek