Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δήλωση από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία: Είμαστε ευγνώμονες για την αλληλεγγύη που έδειξε

  • από
Δήλωση από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία: Είμαστε ευγνώμονες για την αλληλεγγύη που έδειξε
Δήλωση από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία: Είμαστε ευγνώμονες για την αλληλεγγύη που έδειξε

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Οι υπουργοί έκαναν δήλωση στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση. Ο Blinken είπε σε μια δήλωση, “Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησής μας σήμερα, υπάρχουν αιτήσεις από τη Φινλανδία και τη Σουηδία που βρίσκονται σε διαδικασία. Επίσης, φυσικά, έχουμε πολλά θέματα στην ατζέντα μας, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και όλοι οι σύμμαχοί μας. Είναι αποφασισμένος να υποστηρίξει την Ουκρανία και είμαστε ευγνώμονες για όλη την αλληλεγγύη που επιδεικνύεται σε αυτή την προσπάθεια».

«ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ο Blinken δήλωσε ότι ήθελε οι οικονομικές σχέσεις να είναι στην ημερήσια διάταξη κατά τη διμερή συνάντησή του με τον Τσαβούσογλου και είπε: “Θέλουμε να μιλήσουμε για τη συνέχιση της ενίσχυσης και ανάπτυξης της οικονομικής μας σχέσης. Στην πραγματικότητα, έχουμε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ εμπορίου στη συνεργασία. τις δυσκολίες, θέλουμε να το χτίσουμε».
Δηλώνοντας ότι θα συναντηθούν περισσότερο με τους υπουργούς του ΝΑΤΟ για θέματα όπως οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και το πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας, ο Blinken είπε: «Επιτέλους, είμαστε και οι δύο εδώ σήμερα γιατί είμαστε και οι δύο εδώ λόγω του προβλήματος της επισιτιστικής ανασφάλειας, της καταπολέμησης Ο Covid-19 είναι μαζί μας για λίγο, η κλιματική κρίση και η κρίση της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αισθανόμαστε έντονα τις δυσκολίες της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της επιθετικότητάς της κατά της Ρωσίας», είπε.
«Έτσι θα περάσουμε λίγο χρόνο με τους συναδέλφους μας και στη συνέχεια θα μιλήσουμε για τα βήματα που μπορούμε να λάβουμε στο εγγύς μέλλον για να βοηθήσουμε στην άμβλυνση της επισιτιστικής ανασφάλειας και τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο σύστημα», είπε ο Blinken.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek