Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δήλωση της Ουκρανίας από το Κρεμλίνο: Μεγάλη τραγωδία για εμάς

  • από
Δήλωση της Ουκρανίας από το Κρεμλίνο: Μεγάλη τραγωδία για εμάς
Δήλωση της Ουκρανίας από το Κρεμλίνο: Μεγάλη τραγωδία για εμάς

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε δήλωση στον βρετανικό Τύπο για πρώτη φορά μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Πεσκόφ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου, λέγοντας ότι η Ρωσία έχασε μεγάλο αριθμό στρατιωτών. Ερωτηθείς για το επίπεδο των απωλειών που είχε η Ρωσία στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ είπε: “Έχουμε σημαντικές απώλειες στρατιωτών. Και αυτό είναι μια μεγάλη τραγωδία για εμάς”.
Ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από τις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνιχίφ στην Ουκρανία ως «καλή θέληση», «Σε ένδειξη καλής θέλησης κατά τις συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία, οι στρατιώτες αποχώρησαν πραγματικά από αυτήν την περιοχή. περιφέρειες και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.«Ήταν μια χειρονομία καλής πίστης για να δείξει ότι ήταν πραγματικά έτοιμος να δημιουργήσει άνετες συνθήκες».

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ
«Το νοσοκομείο στη Μαριούπολη ήταν ψεύτικο και έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι ήταν ψεύτικο», είπε ο Πεσκόφ, ο οποίος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.
Λέγοντας ότι η Μαριούπολη είναι μέρος της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», την οποία η Ρωσία αναγνωρίζει ως ξεχωριστό κράτος, ο Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι Ρώσοι στρατιώτες ήταν εκεί «για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που υποφέρουν από σφοδρούς βομβαρδισμούς από την Ουκρανία για οκτώ χρόνια». Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι οι επαληθευμένες φωτογραφίες και οι δορυφορικές εικόνες αμάχων που βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους της Ουκρανίας ήταν «πλαστές». «Δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλά σχεδιασμένη νύξη», είπε ο Πεσκόφ για τις φωτογραφίες των νεκρών που εκτίθενται στους δρόμους της Μπούχα.
Κληθείς να εξηγήσει πόσοι άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να απαντήσει επειδή οι αριθμοί ήταν «μη επιβεβαιωμένοι». Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για πόλεμο, αλλά για μια απαραίτητη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». “Ο στρατός μας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να τερματίσει αυτή την επιχείρηση. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες, στο άμεσο μέλλον, αυτή η επιχείρηση θα επιτύχει τους στόχους της ή θα ολοκληρωθεί με διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας”, είπε ο Πεσκόφ.

«ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ»
Δηλώνοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι πλέον ισχυρότερο λόγω της κατοχής, ο Πεσκόφ είπε: “Πρέπει να εξισορροπήσουμε την κατάσταση και να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια. Επειδή ανησυχούμε βαθιά ότι το ΝΑΤΟ είναι εναντίον της χώρας μας. Το ΝΑΤΟ σχεδιάστηκε για σύγκρουση και Ο κύριος σκοπός της ύπαρξής του είναι να εναντιωθεί στη χώρα μας Σύγκρουση, «Δεν είναι μια ειρηνική συμμαχία», είπε.
Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα πρέπει «να κάνει τη δυτική της πλευρά ισχυρότερη για να διασφαλίσει την ασφάλειά της».

Ο ΠΕΣΚΟΦ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ ΤΟΥ ΜΗ “ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΙΚΟΣ”
Ο Πεσκόφ κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι δεν ήταν εποικοδομητικός στις επικρίσεις του προς τη Ρωσία και είπε: “Δεν ήταν εποικοδομητικός στη ρητορική και τη στάση του απέναντι στη Ρωσία από την αρχή της επιχείρησης. Δεν ακούσαμε τίποτα από τον Τζόνσον όταν σκοτώθηκαν άνθρωποι και βομβαρδίστηκε από Ουκρανούς εθνικιστές στο Ντονμπάς».
«Δεν βλέπουμε μια πιθανότητα για κάτι τέτοιο, δεν το βρίσκουμε ρεαλιστικό», είπε ο Πεσκόφ, απορρίπτοντας οποιαδήποτε πρόταση ότι ο Πούτιν θα προσφύγει στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek