Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δήλωση του Πούτιν για τα πλοία που έχουν αποκλειστεί

  • από
Δήλωση του Πούτιν για τα πλοία που έχουν αποκλειστεί
Δήλωση του Πούτιν για τα πλοία που έχουν αποκλειστεί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για την κρίση σιτηρών που προκλήθηκε από τα πλοία που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στη μεταφορά σιτηρών. Σχετικά με τα πλοία που έχουν αποκλειστεί στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει στη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία». είπε.

Πώς ο ιός της σαλμονέλας μόλυνε το Kinder;  Δήλωση από τη διάσημη εταιρεία

Πώς ο ιός της σαλμονέλας μόλυνε το Kinder; Δήλωση από τη διάσημη εταιρεία

ΣΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Οι χώρες της G7, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας πυροδότησε την παγκόσμια επισιτιστική και ενεργειακή κρίση που απειλεί τις φτωχές χώρες, προειδοποίησαν ότι πρέπει να βρεθεί επείγουσα λύση για την εξαγωγή περίπου 40 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών σε αποθήκες της Ουκρανίας.

Το γεγονός ότι πολλά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα και στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται υπό ρωσικό αποκλεισμό ή έχουν υποστεί ζημιές, δεν υπάρχει ασφάλιση, το κόστος μεταφοράς είναι υψηλό και ορισμένα πλοία δεν προτιμούν να χρησιμοποιούν διαδρομές προς την εμπόλεμη ζώνη, εμποδίζοντας την εξαγωγή περίπου 40 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών στις αποθήκες της Ουκρανίας.

Ζελένσκι: Γενοκτονία γίνεται στο Ντονμπάς!

Ζελένσκι: Γενοκτονία γίνεται στο Ντονμπάς!

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), περίπου 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών βρίσκονται επί του παρόντος σε αναμονή στα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, λόγω δυσκολιών στις υποδομές και του ρωσικού αποκλεισμού.

Η Ουκρανία, η οποία εξάγει 5 εκατομμύρια τόνους, εκ των οποίων το 95% γίνεται μέσω θαλάσσης σε κανονικούς καιρούς, αντιμετωπίζει δυσκολίες στις εξαγωγές επειδή ορισμένα από τα λιμάνια της όπως η Μαριούπολη, η Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο και ορισμένα από αυτά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek