Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δήλωση F-35 από τις ΗΠΑ: Μπορεί να έρθει ξανά στο προσκήνιο

  • από
Δήλωση F-35 από τις ΗΠΑ: Μπορεί να έρθει ξανά στο προσκήνιο
Δήλωση F-35 από τις ΗΠΑ: Μπορεί να έρθει ξανά στο προσκήνιο

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, έκανε δήλωση σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσίας στην ουκρανική πόλη Λβιβ σε συνέντευξη Τύπου και δήλωσε ότι η Ρωσία «διεξάγει τρομοκρατική εκστρατεία» εναντίον του ουκρανικού λαού. «Η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία διεξάγει μια εκστρατεία τρόμου, μια εκστρατεία θηριωδιών, μια ποταπή εκστρατεία επιθετικότητας εναντίον του ουκρανικού λαού, αντί να ξεκινήσει μια εισβολή ή έναν πόλεμο. «Όσον αφορά τις επιθέσεις στο Λβιβ τις τελευταίες ώρες, αυτό που είδαμε στο Κίεβο ή στη Μαριούπολη, το Χάρκοβο και την Μπούχα, είναι ξεκάθαρες αποδείξεις της φρικτής εκστρατείας της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού λαού, μιας προμελετημένης τρομοκρατικής εκστρατείας», είπε.

«ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»

Επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν τη διπλωματική τους παρουσία στην Ουκρανία, ο Πράις είπε: “Θα αποκαταστήσουμε τη διπλωματική μας παρουσία στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση ασφαλείας. Θα έχουμε αποκαταστάθηκε η διπλωματική παρουσία στην Ουκρανία όταν το επιτρέπει το σύστημα ασφαλείας», είπε.

Σημειώνοντας ότι η έλλειψη επίσημης διπλωματικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν εμπόδισε την ικανότητά τους να συντονίζουν τις συνομιλίες με την Ουκρανία, ο Πράις είπε ότι έχει διπλωματική ομάδα στα πολωνικά σύνορα.

“ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ F-35 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 18 Μαΐου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Πράις είπε: “Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Τις τελευταίες εβδομάδες, μια σειρά θεμάτων που ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου και ο υπουργός Μπλίνκεν συζήτησαν τακτικά και Ρωσία της Τουρκίας Είχαμε πολλές ευκαιρίες να διαβουλευτούμε με τους Τούρκους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού ρόλου που έπαιξε στο να λογοδοτήσει η Τουρκία για τον πόλεμο. Νομίζω ότι αυτή η ευκαιρία θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για αυτό. Έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα με τους Τούρκους μας Επί του παρόντος, το πρόγραμμα των F-35 είναι υπό αμφισβήτηση, αν και είναι ακόμα μακριά. δεν πιστεύουμε ότι το σύστημα S-400 είναι συνεπές με το πρόγραμμα F-35», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek