Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δασική πυρκαγιά στο Μεξικό: 50 εκτάρια γης έγιναν στάχτη

  • από
Δασική πυρκαγιά στο Μεξικό: 50 εκτάρια γης έγιναν στάχτη
Δασική πυρκαγιά στο Μεξικό: 50 εκτάρια γης έγιναν στάχτη

Φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή κοντά στην πόλη Uruapan, στην πολιτεία Michoacan του Μεξικού. Πάνω από 50 εκτάρια γης έγιναν στάχτη λόγω της πυρκαγιάς και σύμφωνα με πληροφορίες, ο καπνός κάλυψε την πόλη Ουρουαπάν. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ήταν αργά για λόγους ασφαλείας να απαντήσουν στη φωτιά κοντά στην πόλη Ουρουαπάν, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο ομάδων οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Διευθυντής Πολιτικής Άμυνας της πόλης Uruapan, Alberto Barragan, δήλωσε σε δήλωση ότι μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τους είπαν ότι έπρεπε να περιμένουν μέχρι να παρασχεθούν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας για να φτάσουν στην περιοχή της πυρκαγιάς, επομένως άργησαν να ανταποκριθούν στη φωτιά. . Σημειώνοντας ότι λόγω της καθυστέρησης της ανταπόκρισης, η φωτιά βγήκε εκτός ελέγχου και προκάλεσε ζημιές σε πολλούς οπωρώνες αβοκάντο και αγροικίες στη γύρω περιοχή, ο διευθυντής Πολιτικής Άμυνας Barragan δήλωσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών στο περιστατικό.
Ο δήμαρχος της Ουρουαπάν, Ιγνάσιο Κάμπος, δήλωσε ότι η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, αλλά πυροσβεστικά ελικόπτερα έχουν φτάσει στην περιοχή για να καταπολεμήσουν τις φλόγες. Ο δήμαρχος Κάμπος προειδοποίησε επίσης το κοινό να λάβει προφυλάξεις λόγω του στρώματος καπνού που καλύπτει ολόκληρη την πόλη.
Έγινε γνωστό ότι ενώ η πόλη Uruapan στην πολιτεία Michoacan ήταν το σκηνικό συγκρούσεων μεταξύ εγκληματικών οργανώσεων που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής, η πρόσβαση στην πόλη έχει αποτραπεί από οδοφράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek