Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δυνατά λόγια από την Κίνα: Η Ουάσιγκτον παίζει με τη φωτιά

  • από
Δυνατά λόγια από την Κίνα: Η Ουάσιγκτον παίζει με τη φωτιά
Δυνατά λόγια από την Κίνα: Η Ουάσιγκτον παίζει με τη φωτιά

Σύμφωνα με τα νέα του Euronews; Σε δήλωσή του, ο Zhu Fenglian, εκπρόσωπος των Ταϊβανέζικων Υποθέσεων του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, που προσπαθούν να κρατήσουν την Κίνα υπό έλεγχο χρησιμοποιώντας τον χάρτη της Ταϊβάν, θα «καούν τον εαυτό τους».

Σύμφωνα με τον γαλλόφωνο ιστότοπο China Nouvelle του κινεζικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, ο εκπρόσωπος κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν αμέσως κάθε διάλογο και δράση που παραβιάζει τις ιδρυτικές αρχές της Κίνας.

Ο Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου στην Ιαπωνία, ρώτησε έναν δημοσιογράφο: «Εάν η Κίνα εισβάλει, θα προστατεύσουν στρατιωτικά την Ταϊβάν οι ΗΠΑ;». Απάντησε, “Ναι. Αυτή είναι η δέσμευσή μας” και προειδοποίησε ότι η χώρα του θα επέμβει στρατιωτικά.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, από την άλλη, αντέδρασε με τις δηλώσεις ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να υποτιμούν την αποφασιστικότητα του κινεζικού λαού να προστατεύσουν την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα».

Οι εθνικιστές, που ηττήθηκαν από τους κομμουνιστές στον εμφύλιο πόλεμο που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στην εξουσία του Μάο Τσε Τουνγκ στην Κίνα το 1949, κατέφυγαν στο νησί της Ταϊβάν.

Αν και υπάρχουν στενές επιχειρηματικές, πολιτιστικές και προσωπικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, η Ταϊβάν, που τονίζει το δημοκρατικό της χαρακτηριστικό, δεν επιθυμεί να κυβερνάται από το Πεκίνο υπό την «Μία Κίνα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek