Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Είναι τα σκυλιά η πηγή της μυστηριώδους ασθένειας;

  • από
Είναι τα σκυλιά η πηγή της μυστηριώδους ασθένειας;
Είναι τα σκυλιά η πηγή της μυστηριώδους ασθένειας;

Το UKHSA εξέτασε οικογένειες που επλήγησαν από τη νόσο στην Αγγλία, όπου υπήρχαν 163 περιπτώσεις, και διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων, 64 από τους 92 ερωτηθέντες, είχαν ή είχαν εκτεθεί σε σκύλο. Οι επιστήμονες είπαν επίσης ότι το εύρημα θα μπορούσε να είναι «τύχη» δεδομένης της επικράτησης των κατοικίδιων σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ αναφέρεται ότι περίπου οι μισοί ενήλικες στην Αγγλία έχουν κατοικίδιο, οι ειδικοί ανέφεραν ότι ερευνούν εάν η μυστηριώδης ασθένεια έχει κάποια σχέση με σκύλους.

Στη γραπτή δήλωση αναφερόταν ότι «μεταξύ των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν, το κλινικό σύνδρομο ήταν η οξεία ηπατίτιδα (ηπατική φλεγμονή) στην οποία τα ηπατικά ένζυμα ήταν αισθητά αυξημένα». Πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια και έμετο.

Είπε ότι σύμφωνα με τη δήλωση του ΠΟΥ, δεν υπήρχε πυρετός στα περισσότερα από τα αναφερόμενα κρούσματα και ότι κοινοί ιοί όπως οι ιοί της ηπατίτιδας A, B, C, D και E, που προκαλούν οξεία ιογενή ηπατίτιδα, δεν ανιχνεύθηκαν σε κανένα από αυτά. περιπτώσεις.

Τις περισσότερες φορές, η ηπατίτιδα προκαλείται από έναν ιό και οι αδενοϊοί είναι ένας κοινός τύπος ιού που μεταδίδεται από άτομο σε άτομο και μπορεί να προκαλέσει ήπια έως πιο σοβαρή ασθένεια. Ωστόσο, αυτοί οι ιοί σπάνια αναφέρονται ως αιτία σοβαρής ηπατίτιδας σε υγιή άτομα.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Λέγοντας ότι η έρευνα για την αιτία της επιδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι η ευαισθησία μεταξύ των μικρών παιδιών έχει αυξηθεί μετά τη χαμηλότερη κυκλοφορία του αδενοϊού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο οργανισμός είπε ότι η έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί σε παράγοντες όπως η πιθανή εμφάνιση ενός νέου αδενοϊού και του SARS-CoV.

ΧΩΡΑ ΑΓΓΛΙΑ που πλήττεται χειρότερα

114 από τα κρούσματα, η μεγαλύτερη πυκνότητα, αναφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 13 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Ισπανία, 12 στο Ισραήλ, εννέα στις Ηνωμένες Πολιτείες και λιγότερα στη Δανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και το Βέλγιο.

Την Πέμπτη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εξέδωσαν μια υγειονομική συμβουλή που ειδοποιεί τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας για μια έρευνα για περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτίας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ συνέστησαν τη δοκιμή όλου του αίματος, όχι μόνο του πλάσματος του αίματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek