Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εισήγαγαν το νέο σύστημα: Αντίμετρο υπερηχητικών πυραύλων της Κίνας!

  • από
Εισήγαγαν το νέο σύστημα: Αντίμετρο υπερηχητικών πυραύλων της Κίνας!
Εισήγαγαν το νέο σύστημα: Αντίμετρο υπερηχητικών πυραύλων της Κίνας!

Σύμφωνα με τα νέα του Eurasiantimes από τη South China Morning Post. Κινέζοι στρατιωτικοί ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι ανέπτυξαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει την τροχιά υπερηχητικών πυραύλων που υπερβαίνουν πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου.

Η παρακολούθηση ενός υπερηχητικού πυραύλου είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της απρόβλεπτης τροχιάς και της ικανότητάς του να εισέρχεται στο διάστημα και να εισέρχεται ξανά στην ατμόσφαιρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται επίσης ακατάπαυστα για να αναπτύξουν αντιπυραυλική άμυνα έναντι υπερηχητικών πυραύλων.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Κίνας, το πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα υποβοηθούμενο από τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει την τροχιά ενός υπερηχητικού πυραύλου και να αντεπιτεθεί σε τρία λεπτά.

«Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δυνάμεις επιδίδονται επί του παρόντος σε μια σκληρή κούρσα εξοπλισμών γύρω από την ανάπτυξη υπερηχητικών ανεμοπλάνων, φέρνοντας νέες και σοβαρές προκλήσεις στην ασφάλεια του αέρα και του διαστήματος», δήλωσε ο Zhang Junbiao, Κινέζος αξιωματούχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek