Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εκφοβισμός από τη Ρωσία στο ΝΑΤΟ: Θα το καταστρέψουμε σε 30 λεπτά

  • από
Εκφοβισμός από τη Ρωσία στο ΝΑΤΟ: Θα το καταστρέψουμε σε 30 λεπτά
Εκφοβισμός από τη Ρωσία στο ΝΑΤΟ: Θα το καταστρέψουμε σε 30 λεπτά

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία βιώνουν την πιο τεταμένη περίοδο της ιστορίας τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η τελευταία δήλωση από τη Ρωσία δείχνει ότι αυτή η ένταση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, ο οποίος τράβηξε την προσοχή με τη δήλωσή του για πυρηνικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν τις ΗΠΑ, προειδοποίησε το ΝΑΤΟ για «πυρηνικό πόλεμο».

Σύμφωνα με τα νέα της βρετανικής εφημερίδας Mirror, ο Rogozin, υπονοώντας ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, είπε: «Σε έναν πυρηνικό πόλεμο, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα καταστραφούν από εμάς σε μισή ώρα».

«ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΕΣ»

Ο Rogozin, ο οποίος μπήκε στην παγκόσμια ατζέντα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρώτη θέση, συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Ωστόσο, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, γιατί οι συνέπειες των αμοιβαίων πυρηνικών επιθέσεων θα ήταν πολύ σοβαρές για τον κόσμο μας. Επομένως, θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον εχθρό, που είναι ισχυρότερος οικονομικά και στρατιωτικά, με συμβατικές μεθόδους ».

Δηλώνοντας ότι η βιομηχανία θα πρέπει να σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί άμεσα στρατιωτικούς στόχους, ο Rogozin είπε, «Μια τέτοια νίκη είναι δυνατή με την πλήρη αλληλεγγύη ολόκληρης της χώρας με τον στρατό και την κινητοποίηση της κρατικής οικονομίας».

Αναφέρεται ότι ο Σατανάς 2 είναι 2000 φορές πιο ισχυρός από τις ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι επίσης μεταξύ των πληροφοριών ότι ο πύραυλος μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 10 πυρηνικές κεφαλές.

Ο Rogozin ανακοίνωσε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι οι πύραυλοι, που ονομάζονται Satan 2, θα αναπτυχθούν στην πόλη Uzhur της Σιβηρίας, στην περιοχή Krasnoyarsk, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ

Οι πύραυλοι «Satan 2», τους οποίους φρουρεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν το βεληνεκές να φτάσουν στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα της Αγγλίας, όταν εκτοξευθούν από τη Μόσχα, την πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Με άλλα λόγια, η Ρωσία φτάνει στην ικανότητα να χτυπήσει όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τον εν λόγω πύραυλο στο πλαίσιο της αποτρεπτικής ισχύος. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, βρίσκεται και στην εμβέλεια του πυραύλου στις ΗΠΑ.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ «ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ»

Ο εν λόγω πύραυλος αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς ρωσικής τεχνολογίας όπλων που επαίνεσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην ομιλία του το 2018, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν στόχους στη θάλασσα και στην ξηρά σε εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων.

Ορίζοντας τον πύραυλο ως «ασταμάτητο» και «αήττητο», ο Πούτιν επιμένει ότι μπορούν να χτυπήσουν σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του κόσμου με τα νέα τους όπλα και ότι μπορούν να αποφύγουν μια αντιπυραυλική ασπίδα κατασκευής των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek