Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς στα ΗΑΕ

  • από
Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς στα ΗΑΕ
Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς στα ΗΑΕ

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), μια 29χρονη γυναίκα από τη Δυτική Αφρική διαγνώστηκε με ιό της ευλογιάς των πιθήκων. Σημειώθηκε ότι στη γυναίκα, που ήταν το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στα ΗΑΕ, παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Εκτός από πολλές δεκάδες ύποπτες περιπτώσεις υπό διερεύνηση, σχεδόν 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, χωρίς να έχουν αναφερθεί θάνατοι μέχρι σήμερα.

Η Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο συνιστούν εμβολιασμό και καραντίνα για όσους έχουν τη νόσο

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συνιστά να απομονώνονται όλα τα ύποπτα κρούσματα και να εμβολιάζονται οι επαφές υψηλού κινδύνου κατά της ευλογιάς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει εμβόλιο ευλογιάς σε επαφές υψηλού κινδύνου, συνιστώντας όποιος μπορεί να μολυνθεί να τεθεί σε καραντίνα μέχρι την ανάρρωση.

«Η κατάσταση βελτιώνεται και ο ΠΟΥ αναμένει να εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων καθώς επεκτείνεται η επιτήρηση σε μη ενδημικές χώρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων σε περίπου δώδεκα αφρικανικές χώρες κάθε χρόνο. Τα περισσότερα κρούσματα ανιχνεύονται στο Κονγκό με περίπου 6.000 κρούσματα ετησίως και στη Νιγηρία με περίπου 3.000 κρούσματα ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek