Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εξορίστηκε: ο βασιλιάς επέστρεψε

  • από
Εξορίστηκε: ο βασιλιάς επέστρεψε
Εξορίστηκε: ο βασιλιάς επέστρεψε

Ο 84χρονος πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ισπανίας για 39 χρόνια μεταξύ 1975 και 2014, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα τον Αύγουστο του 2020 μετά από κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του και εγκαταστάθηκε στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτα (ΗΑΕ). Αναφέρθηκε ότι ο Carlos ήρθε προσωρινά στην Ισπανία μετά από περίπου 2 χρόνια.

Στη δήλωση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, αναφέρθηκε ότι ο Κάρλος ήρθε στην πόλη του Βίγκο με αεροπλάνο και ότι ο Κάρλος θα περάσει 5 ημέρες στην Ισπανία και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη μόνιμη κατοικία του στο Άμπου Ντάμπι.

Στη δήλωση, ο Carlos θα μεταβεί στη βόρεια πόλη Sanxenxo κατά την επίσκεψή του στη χώρα, θα μείνει στο σπίτι του στενού του φίλου και τελικά θα έρθει στην πρωτεύουσα Μαδρίτη τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον γιο του King VI στο La Zarzuela. Παλάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον Φελίπε και την οικογένειά του.

Πριν έρθει στην Ισπανία, ο Κάρλος είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένος που επέστρεψε στη χώρα του μετά από μια παύση δύο ετών.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΣ

Η επιστροφή του πρώην βασιλιά στη χώρα είχε αντιδράσεις από την ισπανική κυβέρνηση. Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο δήλωσε ότι η επιστροφή του Χουάν Κάρλος στην Ισπανία ήταν ανησυχητική και δήλωσε ότι ο Κάρλος πρέπει να κάνει μια δήλωση στον ισπανικό λαό.

Ο κυβερνητικός εταίρος του κόμματος Podemos, από την άλλη, έκανε μια δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Η μοναρχία είναι ένας θεσμός που έχει σχεδιαστεί για να διαπράττει εγκλήματα. Η δικαιοσύνη δεν είναι ίση για όλους.

ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΛΟΣ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Από την άλλη πλευρά, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα για τον ρόλο του Κάρλος στη σύμβαση τρένων υψηλής ταχύτητας με τη Σαουδική Αραβία τον Ιούνιο του 2020. Στα χρόνια που ο Κάρλος ήταν στο θρόνο, υποστηρίχθηκε ότι έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για το έργο του τρένου υψηλής ταχύτητας που θα κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες και ξεκίνησε έρευνα. Τον αντικατέστησε ο γιος του VI. Όλες οι έρευνες εναντίον του Κάρλος, ο οποίος το άφησε στον Φελίπε, έκλεισαν τον περασμένο Μάρτιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek