Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Επίσκεψη από τον Πρίγκιπα Κάρολο σε Ουκρανούς πρόσφυγες

  • από
Επίσκεψη από τον Πρίγκιπα Κάρολο σε Ουκρανούς πρόσφυγες
Επίσκεψη από τον Πρίγκιπα Κάρολο σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Βασίλισσα της Αγγλίας II. Ο γιος της Ελισάβετ, Κάρολος, Πρίγκιπας της Ουαλίας, έφτασε στο Βουκουρέστι, τη ρουμανική πρωτεύουσα, για να επισκεφθεί Ουκρανούς πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Μαζί με τη Ρουμάνα μονάρχη Μαργαρέτα, ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας επισκέφτηκε το Φιλανθρωπικό Κέντρο Romexpo στο Βουκουρέστι για να δει άμεσα την εξαιρετική ανταπόκριση των ρουμανικών αρχών, των διεθνών και τοπικών οργανισμών στην ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Οίκος Clarence.

Το Clarence House ανέφερε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε με Ουκρανούς που διέφυγαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δηλώνοντας ότι αυτή η τελευταία επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου στη Ρουμανία «ακολουθεί μια σειρά δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν τους τελευταίους μήνες για την υποστήριξη της ουκρανικής κοινότητας», ο Clarence House είπε ότι υπάρχει «συνεχής αύξηση» στον αριθμό των Ουκρανών προσφύγων στο Κέντρο Δωρεών Romexpo στο Ρουμανία.

Μιλώντας με Ουκρανούς πρόσφυγες μέσω διερμηνέα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρίγκιπας Κάρολος είπε: “Μακάρι η ουκρανική μου γλώσσα να ήταν καλύτερη. Νιώθουμε πολλά για εσάς, αυτή η κατάσταση είναι ένας εφιάλτης” και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το θάρρος του ουκρανικού λαού .

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η Ρουμανία, η οποία είναι μία από τις χώρες που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Ουκρανών προσφύγων στην Ευρώπη, έχει δεχθεί 972.203 Ουκρανούς πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek