Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ερώτηση βέτο στην Κίνα και τη Ρωσία!

  • από
Ερώτηση βέτο στην Κίνα και τη Ρωσία!
Πρώτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Αίτημα βέτο κατά της Κίνας και της Ρωσίας!

Η Κίνα και η Ρωσία έδωσαν τον πρώτο τους απολογισμό στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την άσκηση βέτο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) που ζητά νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας για δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Εκπρόσωποι τόσο από την Κίνα όσο και από τη Ρωσία έκαναν δηλώσεις που θεωρούν υπεύθυνες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ»

“Από τη στιγμή που η Βόρεια Κορέα έλαβε μέτρα αποπυρηνικοποίησης το 2018, η αμερικανική πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στις θετικές πρωτοβουλίες της Βόρειας Κορέας και δεν απάντησε στις νόμιμες και εύλογες ανησυχίες της Βόρειας Κορέας. Είναι απαραίτητο να επιλυθεί το ζήτημα”, Zhang Jun, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ. , ανέφερε σε δήλωσή του. Δεν έδειξε ειλικρίνεια», είπε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ προς τις ΗΠΑ

Εκφράζοντας ότι οι κυρώσεις του ΣΑΗΕ είναι σκληρές και άνευ προηγουμένου, ο Ζανγκ είπε ότι για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να χαλαρώσουν τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας και να σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή. “Το σημαντικό δεν είναι απλώς να μιλάμε για ετοιμότητα για διάλογο χωρίς όρους, αλλά να αναλαμβάνουμε δράση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας σε ορισμένους τομείς, διακοπή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τη Νότια Κορέα. “Είπε ο Zhang. Μια λύση βασισμένη στις αρχές, οι παλιές κυρώσεις και η αυξανόμενη πίεση θα πρέπει να εγκαταλειφθούν”, είπε.

«ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΙΟΝΓΚΙΑΝΓΚ»

Η Anna Evstigneeva, Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, είπε σε δήλωση ότι «όποιος παίρνει στα σοβαρά το θέμα της Βόρειας Κορέας έχει καταλάβει ότι είναι περιττό να περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον αφοπλισμό άνευ όρων της Πιονγκγιάνγκ υπό την απειλή μιας σπείρας κυρώσεων. ” Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Κιμ Σονγκ, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί τακτικά δοκιμές πυραύλων και χρησιμοποιεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας.

«Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΟΗΕ, ΠΡΟΣΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ»

“Κάθε μία από αυτές τις εκτοξεύσεις παραβίαζε περισσότερα από ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που εγκρίθηκε ομόφωνα. Ως απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, η Κίνα και η Ρωσία άσκησαν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ, εγκρίνοντάς το σιωπηρά στη Βόρεια Κορέα”, δήλωσε ο Τζέφρι Ντε Λαουρέντις, Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. μια δήλωση.», είπε.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η Κίνα και η Ρωσία άσκησαν βέτο στο ψήφισμα του ΣΑΗΕ που προτείνει την αύξηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας λόγω δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων. Μετά το βέτο, η Βόρεια Κορέα έχει εκτοξεύσει οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την Κυριακή.

Το ΣΑΗΕ κατασκοπευτηκε στη ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διχάστηκε στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας για πρώτη φορά από το 2006, με την απόφαση βέτο της Κίνας και της Ρωσίας. Για να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο στο ΣΑΗΕ, πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον 9 από τα 15 μέλη και κανένα από τα μόνιμα μέλη, δηλαδή οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Αγγλία και η Γαλλία, δεν πρέπει να ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek