Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ζελένσκι: «Ο ρωσικός στρατός υπέστη ανεπανόρθωτες απώλειες»

  • από
Ζελένσκι: «Ο ρωσικός στρατός υπέστη ανεπανόρθωτες απώλειες»
Ζελένσκι: "Ο ρωσικός στρατός υπέστη ανεπανόρθωτες απώλειες"

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις, που άρχισαν να εισβάλλουν στη χώρα τους πριν από 48 ημέρες, υπέστησαν «ανεπανόρθωτες» απώλειες.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο BBC Turkish, ο Volodymyr Zelenskiy είπε: “Θέλετε η Ρωσία να καυχιέται για το πώς θα καταλάβει το Κίεβο σε 48 ώρες; Έχουν περάσει 48 ώρες και 48 ημέρες. Οι απώλειες του ρωσικού στρατού ξεπέρασαν τις απώλειες της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν σε περισσότερα από 10 χρόνια.«Δεν υπάρχει αποζημίωση για τις απώλειες», είπε.

Τα ρωσικά στρατεύματα, που άρχισαν να εισβάλλουν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, είχαν αποσυρθεί πρόσφατα από την πρωτεύουσα, Κίεβο.

Η Ρωσία είχε στείλει ενισχύσεις στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Στη χθεσινή δήλωση του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, δόθηκαν πληροφορίες για απώλειες του ρωσικού στρατού μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 12 Απριλίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι 19.600 στρατιώτες του ρωσικού στρατού έχασαν τη ζωή τους. Αναφέρθηκε επίσης ότι η Ρωσία κατέστρεψε 732 άρματα μάχης, 1.946 τεθωρακισμένα οχήματα, 349 συστήματα πυροβολικού, 111 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών, 63 συστήματα αεράμυνας, 157 αεροσκάφη και 140 ελικόπτερα. Αναφέρθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν 7 πλοία-βάρκες, 76 οχήματα καυσίμων, 124 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και 1.406 οχήματα.

Νονός της κόρης ήταν ο Πούτιν: Συνελήφθη ο Ουκρανός βουλευτής

Νονός της κόρης ήταν ο Πούτιν: Συνελήφθη ο Ουκρανός βουλευτής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek