Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ζελένσκι: Συζητήσαμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Ερντογάν

  • από
Ζελένσκι: Συζητήσαμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Ερντογάν
Ζελένσκι: Συζητήσαμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Ερντογάν

Τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας μετέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy. Αναφέροντας ότι η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της σε ορισμένες πόλεις της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι ζήτησε να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερη υποστήριξη από την κοινή γνώμη ολόκληρου του κόσμου. Αναφερόμενος στις διπλωματικές συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι συζήτησαν σημαντικά θέματα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είπε: «Είχαμε μια σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλήσαμε για την τελευταία κατάσταση στη Μαριούπολη, την εκκένωση αμάχων και τραυματιών και την επείγουσα ανανέωση του εξουδετερωμένου ουκρανικού στρατού. Συζητήσαμε επίσης τη διαπραγματευτική διαδικασία με τη Ρωσία και στον τομέα της άμυνας. Συζητήσαμε επίσης λεπτομερώς τις απειλές που θέτει στην παγκόσμια αγορά τροφίμων η Ρωσία, η οποία απέκλεισε τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων έχουν ήδη φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα σε πολλές χώρες. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή», είπε.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι εάν η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη, πολλοί άνθρωποι και το σύστημα της χώρας θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενες τιμές των τροφίμων. Ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, οι οποίοι επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη του στις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Joe Biden για την υποστήριξή τους.

Χαιρετισμούς από τον Ζελένσκι στον Μακρόν

Αξιολογώντας τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Ζελένσκι συνεχάρη τον νικητή των προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν, και είπε: «Συγχαίρω τον Πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν για την εκλογική του νίκη. Μίλησα με τον πρόεδρο απόψε. Η Ουκρανία θα εκτιμά πάντα την υποστήριξή του, θα είναι πάντα ευγνώμων για τη βοήθεια της Γαλλίας. «Πιστεύω, μαζί με τη Γαλλία και τον Μακρόν, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε την ελευθερία μας και μια ενωμένη Ευρώπη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek