Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η απόφαση της Toyota να αναστείλει την παραγωγή

  • από
Η απόφαση της Toyota να αναστείλει την παραγωγή
Η απόφαση της Toyota να αναστείλει την παραγωγή

Η καραντίνα Covid-19, η οποία έχει εφαρμοστεί για 6 εβδομάδες στη Σαγκάη της Κίνας, έχει επηρεάσει τις παραγωγικές δραστηριότητες διεθνών εταιρειών. Μετά την απόφαση του γίγαντα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla με έδρα τις ΗΠΑ να σταματήσει την παραγωγή στη Σαγκάη, ο ιαπωνικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι έλαβε παρόμοια απόφαση.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει 14 γραμμές παραγωγής σε 8 εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία λόγω προβλημάτων εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την καραντίνα στη Σαγκάη. Ανακοινώθηκε ότι η παραγωγή στις εγκαταστάσεις θα σταματήσει στις 16-21 Μαΐου, ενώ η αναστολή των εργασιών αναμένεται να επηρεάσει την παραγωγή περίπου 30 χιλιάδων οχημάτων.

Η Toyota δήλωσε επίσης ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά ένα τρίτο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης chip και των πανδημικών περιορισμών στην Κίνα.

Σε δήλωση που έκανε η Tesla τη Δευτέρα, ανέφερε ότι διέκοψε την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της Σαγκάης με την αιτιολογία ότι υπήρχαν προβλήματα εφοδιασμού λόγω της καραντίνας.

Η Tesla σταματά την παραγωγή στη Σαγκάη

Η Tesla σταματά την παραγωγή στη Σαγκάη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek