Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Γαλλία θα μεταφέρει την πρεσβεία της από το Lviv πίσω στο Κίεβο

  • από
Η Γαλλία θα μεταφέρει την πρεσβεία της από το Lviv πίσω στο Κίεβο
Η Γαλλία θα μεταφέρει την πρεσβεία της από το Lviv πίσω στο Κίεβο

Αφού η Ρωσία ξεκίνησε τις επιθέσεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στις αρχές Μαρτίου, η Γαλλία, όπως πολλές άλλες χώρες, μετέφερε την πρεσβεία της από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στην πόλη Lviv. Στη δήλωση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρθηκε ότι η Γαλλία θα μεταφέρει την πρεσβεία της πίσω στην πρωτεύουσα Κίεβο «πολύ σύντομα» και είπε: «Αυτή η αναδιάταξη θα γίνει πολύ σύντομα και η Γαλλία θα βρίσκεται στην Ουκρανία σε όλους τους τομείς. για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία τον περασμένο Φεβρουάριο, στις 24 Φεβρουαρίου. Θα του επιτρέψει να εμβαθύνει περαιτέρω την υποστήριξή του στην εταιρεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αναφέρθηκε ότι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα για την απόφαση που ελήφθη για την πρεσβεία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα. Αναφέρθηκε ότι οι δυο τους συζήτησαν επίσης τη «συλλογή και τεκμηρίωση αποδεικτικών στοιχείων από τη Γαλλία για καταχρήσεις που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις», καθώς και τις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού.
Από την άλλη πλευρά, μέχρι στιγμής η Τσεχία, η Σλοβενία, η Λιθουανία και η Τουρκία ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν ξανά τις πρεσβείες τους στο Κίεβο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek