Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Ιαπωνία επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

  • από
Η Ιαπωνία επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα
Η Ιαπωνία επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Παρά τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις αντιδράσεις του διεθνούς κοινού, η Ιαπωνία έκανε ένα νέο βήμα κατά της Βόρειας Κορέας, η οποία εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο πραγματοποιώντας την 11η πυραυλική δοκιμή φέτος τον περασμένο μήνα. Αποφασίζοντας να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 6 Βορειοκορεατών και 3 Ρώσων πολιτών και 4 ρωσικών οργανώσεων που πιστεύεται ότι υποστηρίζουν το πρόγραμμα πυρηνικής και πυραυλικής ανάπτυξης της Βόρειας Κορέας. Με το τελευταίο βήμα, οι κυρώσεις που επέβαλε η Ιαπωνία στη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν σε 120 άτομα και 129 οργανισμούς.

ΜΙΑ ΚΑΛΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιαπωνίας, Hirokazu Matsuno, δήλωσε ότι η νέα κύρωση, η οποία εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί και θα τεθεί σε ισχύ την ίδια ημέρα, αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ιαπωνίας για συνολική επίλυση ζητημάτων που αφορούν τη Βόρεια Κορέα. «Η Ιαπωνία προτρέπει τη Βόρεια Κορέα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να λύσει τα προβλήματα των Ιαπώνων πολιτών που απήχθησαν από την Πιονγκγιάνγκ στο παρελθόν με το πρόγραμμα πυρηνικής και πυραυλικής ανάπτυξης της», είπε ο Ματσούνο και επανέλαβε ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα. Αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις που θα επιβληθούν για την επίλυση του προβλήματος της Βόρειας Κορέας σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida είπε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη συλλογή πληροφοριών και την παρακολούθηση της διαδικασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ειρήνη και την ασφάλεια των Χώρα.”

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τύπου Hwasong-17 δοκιμάστηκε επιτυχώς στην τελευταία πυραυλική δοκιμή της, η οποία καταγράφηκε ως η 11η δοκιμή όπλων του τρέχοντος έτους. Ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του «θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις αποτρεπτικές της ικανότητες επίθεσης, οι οποίες δεν μπορούν να ανταλλαχθούν με τίποτα και δεν μπορούν να πουληθούν με τίποτα». Ενώ οι ισχυρισμοί ότι ο τελευταίος δοκιμασμένος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στο αμερικανικό έδαφος αύξησαν τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή, δημοσιοποιήθηκε ότι θα επιβληθούν περισσότερες αποτρεπτικές κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ μετά τις εξελίξεις.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τον κόσμο

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τον κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek