Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Ιαπωνία θα απελάσει 8 Ρώσους πολίτες

  • από
Η Ιαπωνία θα απελάσει 8 Ρώσους πολίτες
Η Ιαπωνία θα απελάσει 8 Ρώσους πολίτες

Μετά τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ιαπωνία εντάχθηκε στη λίστα των χωρών που αποφάσισαν να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες προκειμένου να δώσουν μήνυμα αλληλεγγύης προς το Κίεβο.

Στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας αναφέρθηκε ότι 8 Ρώσοι πολίτες, μεταξύ των οποίων διπλωμάτες, θα απελαθούν. Έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση, η οποία προέβλεψε ότι η Μόσχα θα απελάσει Ιάπωνες διπλωμάτες στη Ρωσία ως αντάλλαγμα, μετά την απόφαση της Ιαπωνίας, εξέτασε προσεκτικά τα ονόματα που θα απελαθούν για αυτόν τον λόγο.

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξέδωσε επίσης δήλωση εμπορικών κυρώσεων σήμερα. Ο Ιάπωνας υπουργός Βιομηχανίας Koichi Hagiuda ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία στοχεύει να σταματήσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία με σταδιακή κατάργηση. «Θα ανταποκριθούμε κατάλληλα, σε στενή συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της G7, ώστε η Ρωσία να τερματίσει την επιθετική της στάση το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Hirokazu Matsuno, Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιαπωνίας, σηματοδοτώντας ότι οι κυρώσεις θα ενταθούν.

Τελευταία στιγμή... Η Ρωσία χτύπησε με ρουκέτες τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου έγιναν οι εκκενώσεις: Τουλάχιστον 30 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Τελευταία στιγμή… Η Ρωσία χτύπησε με ρουκέτες τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου έγιναν οι εκκενώσεις: Τουλάχιστον 30 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek