Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Ιαπωνία σε άμυνα! Δοκίμασε νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς

  • από
Η Ιαπωνία σε άμυνα!  Δοκίμασε νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς
Η Ιαπωνία σε άμυνα!  Δοκίμασε νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς

Σύμφωνα με τα νέα του BBC Turkish, εάν επιβεβαιωθεί πέραν των δηλώσεων από αυτές τις δύο χώρες, αυτή θα είναι η τελευταία πυραυλική δοκιμή που θα πραγματοποιήσει η Βόρεια Κορέα.

Στη Νότια Κορέα, ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Yoon Suk-yeol, η εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα από ένα υποβρύχιο θεωρείται μήνυμα. Επειδή ο Yoon Suk-yeol υποσχέθηκε να κρατήσει μια πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας χαρακτήρισε επίσης τη δίκη ως «απαράδεκτη απειλή για τη διεθνή ασφάλεια».

Ο BkanNobuo Kishi ανακοίνωσε επίσης ότι η Ιαπωνία «θα συνεχίσει να ενισχύει σοβαρά την αμυντική της ικανότητα» απέναντι σε αυτές τις απειλές.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει δοκιμή πυρηνικών όπλων. Αν βγουν οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ? Θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα δοκιμάζει πυρηνικό όπλο εδώ και πέντε χρόνια.

Ο δημοσιογράφος Jean Mackenzie λέει ότι ο χρόνος της δίκης είναι κρίσιμος και στοχεύει να ασκήσει πίεση στους νέους ηγέτες της Νότιας Κορέας.

Ο νέος αρχηγός θα ορκιστεί την Πέμπτη. Στις 21 Μαΐου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σεούλ.

Τόσο οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ όσο και της Νότιας Κορέας πιστεύουν ότι μια πιθανή δοκιμή πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μεταξύ αυτών των δύο ημερομηνιών.

Τον περασμένο μήνα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε να αναβιώσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας του.

Ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε αυτή την ομιλία σε μια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου, την επέτειο της ίδρυσης της χώρας του, εκτέθηκαν επίσης απαγορευμένοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek