Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Κίνα δεν εγκαταλείπει την πολιτική «Zero Covid»… Οι είσοδοι και οι έξοδοι στο Guancou είναι περιορισμένες!

  • από
Η Κίνα δεν εγκαταλείπει την πολιτική «Zero Covid»... Οι είσοδοι και οι έξοδοι στο Guancou είναι περιορισμένες!
Η Κίνα δεν εγκαταλείπει την πολιτική «Zero Covid»... Οι είσοδοι και οι έξοδοι στο Guancou είναι περιορισμένες!

Το Γκουανγκκού, ένα από τα εμπορικά κέντρα παραγωγής της Κίνας, με πληθυσμό 18 εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν κλειστό για επισκέπτες εκτός πόλης μετά το ξέσπασμα των κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι άνθρωποι που πήγαιναν έξω από την πόλη κλήθηκαν να δείξουν έναν ξεκάθαρο λόγο για το ταξίδι τους.

Στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 26 εκατομμυρίων κατοίκων, το σταδιακό κλείσιμο, που ανακοινώθηκε στις 28 Μαρτίου λόγω αυξανόμενων κρουσμάτων, παρατάθηκε επ’ αόριστον σε ολόκληρη την πόλη καθώς τα κρούσματα δεν μειώθηκαν.

Στο Γκουανγκκού, όπου αναφέρθηκαν 27 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, δεν έχει ακόμη κηρυχτεί κλείσιμο που μοιάζει με τη Σαγκάη.

Ωστόσο, μετά από 23 μολύνσεις την περασμένη εβδομάδα, τα σχολεία μετατράπηκαν στο σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους.

ΕΞΗΓΗΣΗ Μαζικής ΔΟΚΙΜΗΣ

Αναφέρθηκε ότι μετά τον εντοπισμό 10 κρουσμάτων και 1 περιστατικού που δεν έδειξε σημάδια ασθένειας την προηγούμενη μέρα στο Γκουανγκκού, θα εφαρμοστούν μαζικές εξετάσεις σε όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα κέντρο επιδείξεων στην πόλη άρχισε να μετατρέπεται σε νοσοκομείο όπου θα γίνονταν μαζικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο τουρκικό Euronews, ο εκπρόσωπος της πόλης Γκουανγκκού Τσεν Μπιν, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι μόνο πολίτες με «ορισμένη ανάγκη» μπορούν να φύγουν από την πόλη και ότι τα τεστ αυτών των ανθρώπων είναι αρνητικά εντός των τελευταίων 48 ώρες.

Η εικόνα που αποκαλύφθηκε από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron έχει μετατραπεί σε τεστ για τη στρατηγική «μηδενικής περίπτωσης» της Κίνας κατά του Covid-19.

Στρατηγική που στοχεύει στην καταστολή των κρουσμάτων Covid-19 όπου εμφανίζονται και στην αποκοπή της αλυσίδας μετάδοσης· απαιτεί αυστηρά και μεγάλης κλίμακας μέτρα όπως καραντίνα, ταξιδιωτικοί περιορισμοί, μαζικές δοκιμές.

Τα μέτρα προκαλούν μερικές φορές διαμάχη όσον αφορά την παρέμβασή τους στην κανονική ροή της ζωής και το κόστος τους.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ενώ τα μέτρα κλεισίματος που εφαρμόστηκαν λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid-19 στη Σαγκάη παρατάθηκαν για αόριστο χρονικό διάστημα λόγω του γεγονότος ότι τα κρούσματα δεν μειώθηκαν, τα προβλήματα σε τρόφιμα, φάρμακα και υπηρεσίες φροντίδας προκαλούν την αντίδραση του κοινού.

Στην πόλη, που έχει αυτοδιοικούμενο κράτος στην πολιτεία, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 914 κρούσματα σημάδια ασθένειας και 26 χιλιάδες 87 κρούσματα που δεν παρουσιάστηκαν.

Σε πολυάριθμες εικόνες και κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Σαγκάη γίνεται μάρτυρας των ατομικών και συλλογικών αντιδράσεων των κατοίκων της στα μέτρα καραντίνας.

Σε ένα από τα βίντεο, σε οικισμό με πολυώροφα τετράγωνα, φάνηκε ότι ο κόσμος ούρλιαζε από τα παράθυρά τους και εξέφραζε τις αντιδράσεις του.

Μοιράζοντας το βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε στο δυτικό τμήμα της πόλης, ο χρήστης των social media της Σαγκάης έκανε τον αποκαλυπτικό θόρυβο: “Αυτό έχει μετατραπεί σε ζήτημα ζωής και θανάτου. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να φύγουν από τα σπίτια τους έχουν εξαντληθεί η υπομονή τους”. ορίζεται από την έκφραση.

“ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Από την άλλη πλευρά, στο βίντεο, το οποίο υποστηρίζεται ότι γυρίστηκε σε οικισμό όπου οι άνθρωποι τραγουδούν συλλογικά στα παράθυρα των διαμερισμάτων τους, φάνηκε ότι το drone που έφερε το μεγάφωνο πέταξε πάνω από τα διαμερίσματα, μεταφέροντας το μήνυμα στους ανθρώπους να συμμορφώνονται με τις προφυλάξεις και να μην βγαίνουν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους.

Το μήνυμα έγραφε: «Έλεγξε την επιθυμία της ψυχής σου για ελευθερία. Μην ανοίγεις το παράθυρό σου και τραγουδάς». σημειώθηκαν παρατηρήσεις.

Στο μεταξύ, εικόνες ανθρώπων που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις ζώνες καραντίνας, διαπληκτίζονται με αξιωματούχους υγείας και ασφάλειας και κάνουν μικρής κλίμακας μαζικές διαμαρτυρίες είναι επίσης κοινές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε ότι πολλοί ασθενείς πέθαναν στο Νοσοκομείο Φροντίδας Ηλικιωμένων της Σαγκάης Donghai λόγω έλλειψης φροντίδας.

Συγγενείς των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους, σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξαν ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από την έλλειψη προσωπικού που προκλήθηκε από την καραντίνα των επαγγελματιών υγείας στο νοσοκομείο λόγω του Covid-19.

Εκφράζοντας ότι δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τους συγγενείς τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι οικογένειες δήλωσαν ότι περιμένουν τις αρχές να κάνουν δήλωση σχετικά με τους θανάτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek