Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Νορβηγία δωρίζει 22 οβίδες M109 στην Ουκρανία

  • από
Η Νορβηγία δωρίζει 22 οβίδες M109 στην Ουκρανία
Η Νορβηγία δωρίζει 22 οβίδες M109 στην Ουκρανία

Το νορβηγικό Υπουργείο Άμυνας συμπεριέλαβε τα λόγια του Νορβηγού υπουργού Άμυνας Bjørn Arild Gram στη δήλωση, «Η Ουκρανία ζήτησε συγκεκριμένα αυτό το είδος όπλου. «Οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία δείχνουν ότι τώρα θα πρέπει να δοθούν και βαρύτερο πυροβολικό και οπλικά συστήματα», είπε. Το υπουργείο δήλωσε ότι ο νορβηγικός στρατός αντικατέστησε πρόσφατα τα οβιδοβόλα M109 με νέα οβιδοβόλα από τη Νότια Κορέα, αλλά ότι το M109 εξακολουθεί να βρίσκεται στις αποθήκες του και ότι 22 δωρεά τεμάχια προμηθεύτηκαν από αυτήν την αποθήκη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το υπουργείο ανέφερε ότι εξοπλισμός, ανταλλακτικά και πυρομαχικά θα δωρηθούν μαζί με οβίδες (όλμους) και τόνισε ότι οι Νορβηγοί στρατιώτες εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία για τη χρήση οβίδων.

Σημειώθηκε ότι πυροβολικό αποστέλλονταν από τη Νορβηγία, αλλά η νορβηγική κυβέρνηση περίμενε να δημοσιοποιήσει τη δωρεά για λόγους ασφαλείας. Από την κατοχή της Ουκρανίας, η Νορβηγία έχει δωρίσει 1500 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 5 χιλιάδες κράνη, 15 χιλιάδες προμήθειες, 1000 φιλτραρισμένες προστατευτικές μάσκες, 2 χιλιάδες υπνόσακους, 10 χιλιάδες στρώματα ύπνου, καθώς και 4 χιλιάδες αντιαρματικά όπλα M72.

Scholz:

Scholz:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek