Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η ομολογία του Daesh από πρώην δάσκαλο των ΗΠΑ

  • από
Η ομολογία του Daesh από πρώην δάσκαλο των ΗΠΑ
Η ομολογία του Daesh από πρώην δάσκαλο των ΗΠΑ

Η πρώην δασκάλα Allison Fluke-Ekren παραδέχθηκε ότι είχε «σχετιζόμενες με τρομοκρατικές δραστηριότητες» στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ μεταξύ 2011 και 2019, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, «η Fluke-Ekren υπηρέτησε ως αρχηγός και οργανωτής ενός στρατιωτικού τάγματος του DAESH που ονομάζεται Hatiba Nusaybah, όπου εκπαίδευσε γυναίκες στη χρήση τουφέκι επίθεσης AK-47, χειροβομβίδες και ζώνες αυτοκτονίας, μεταξύ των οποίων 10- 11 ετών. Παραδέχτηκε ότι είχε δώσει στρατιωτική εκπαίδευση σε περισσότερες από 100 γυναίκες και νεαρά κορίτσια στη Συρία για λογαριασμό του Daesh.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μια άλλη λεπτομέρεια που ξεχωρίζει στη δήλωση είναι ότι το δίδυμο, που έκλεψε έγγραφα από τη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ, η οποία δέχτηκε επίθεση στη Βεγγάζη το 2012, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι επίσης μέλος της Ansar al-Sharia, συνόψισε αυτά τα κείμενα για ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο τουρκικό Euronews, το υπουργείο κατέγραψε επίσης ότι το ζευγάρι πήγε στη Συρία μετά την Τουρκία και διαπιστώθηκε ότι η σύζυγος της Αμερικανίδας ήταν αρχηγός ομάδας ελεύθερου σκοπευτή που συνδέεται με το DAESH. Αναφέρεται ότι η 42χρονη ίδρυσε το τάγμα, το οποίο αποτελείται εξ ολοκλήρου από μαχήτριες, το 2016.

Ο Fluke-Ekren συνελήφθη στη Συρία μετά την ήττα του Daesh το 2019. Η γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από μια τοποθεσία που κρατήθηκε μυστική, στις 28 Ιανουαρίου, άρχισε να δικάζεται με ποινή φυλάκισης 20 ετών για «υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης».

Η δικαστική απόφαση για την πρώην δασκάλα θα βγει στις 25 Οκτωβρίου.

Σκοτώθηκε ηγέτης του ISIS: Ο Μπάιντεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες της επιχείρησης

Σκοτώθηκε ηγέτης του ISIS: Ο Μπάιντεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες της επιχείρησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek