Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοινώνει τον ισολογισμό του πολέμου στην Ουκρανία

  • από
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοινώνει τον ισολογισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοινώνει τον ισολογισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ενώ οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονταν, πολλές πόλεις που έγιναν στόχος ρωσικών επιθέσεων ήταν ερειπωμένες. Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι οι υλικές ζημιές σε κτίρια και υποδομές στην Ουκρανία λόγω της εισβολής στη Ρωσία έφτασαν περίπου τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι αυτό θα αυξηθεί όσο συνεχίζεται ο πόλεμος.
Μιλώντας στο συνέδριο της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις ανάγκες οικονομικής βοήθειας της Ουκρανίας, ο Μάλπας είπε ότι η πρώιμη εκτίμηση του “στενού” κόστους ζημιών δεν περιελάμβανε το αυξημένο οικονομικό κόστος του πολέμου στην Ουκρανία. “Φυσικά ο πόλεμος συνεχίζεται, επομένως αυτό το κόστος είναι αυξάνεται».

«Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι, στην ομιλία του στο φόρουμ της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) μέσω τηλεδιάσκεψης, μετέφερε ότι η Ουκρανία χρειάζεται σήμερα περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα λόγω των σοβαρών «οικονομικών απωλειών» που προκλήθηκαν από τον πόλεμο. καταστρέψει όλα τα πράγματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν οικονομικά στην Ουκρανία. «Αυτό περιλαμβάνει σιδηροδρομικούς σταθμούς, αποθήκες τροφίμων και διυλιστήρια πετρελαίου», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek